Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Bakkum

Rondleidingen van stichting 'de Hooge Weide' Bakkum

Het is inmiddels weer juni en zoals ieder jaar stelt de stichting 'de Hooge Weide' haar prachtige natuurgebied in Bakkum-Noord weer open in de vorm van gratis rondleidingen.

Dit is een echte buitenkans voor amateur-fotografen en liefhebbers van pure natuur dichtbij huis. De kleurenpracht van de uitbundige bloemenzee is een waar feest voor het oog. Er zullen weer talloze orchideeën te zien zijn, zoals de Wespenorchis, de Rietorchis en de Keverorchis. Geel zal het zien van de Grote Ratelaar en wellicht is het weer genieten van het uitkomen van de vele rood-zwarte Sint Jansvlinders. Kwetterende rietvogels completeren het beeld.

De stichting beheert 17 ha in Bakkum met botanische doelstelling en 100 ha in de Castricummerpolder met weidevogeldoelstelling. Subsidies worden voor 100% geïnvesteerd in natuurontwikkeling. Tine en Jan de Ruijter schonken hun weilanden aan de stichting om de natuur een kans te geven zich te herstellen en de continuïteit van de natuurgebieden te verzekeren. 

U kunt het allemaal zelf ervaren op zondag 17 juni en zondag 24 juni vanaf 11.00 uur. Het verzamelpunt is het damhek aan het eind van het Karhok. De ingang van het Karhok kunt u vinden halverwege de Achterlaan te Bakkum-Noord. U hoeft zich niet vantevoren aan te melden. Van harte welkom!

Meer berichten