Afbeelding
Foto: aangeleverd

Politienieuws met o.a. woningen 'afgelegd'

Politie Castricum

De politie is in de week van maandag 4 t/m zondag 10 juni diverse keren in actie gekomen, onder andere voor twee aanrijdingen, een inbraak heterdaad en het aanhouden van een softdrugsdealer.

Limmen - Op vrijdagmiddag 8 juni omstreeks 17.03 uur, heeft zich op de Rijksweg in Limmen een zogenaamde kop-staart aanrijding voorgedaan. Het eerste voertuig moest stoppen voor het verkeer voor hem. Het middelste voertuig kon stoppen, maar het laatste voertuig zag te laat dat het verkeer aan het stoppen was. Hierop is het voertuig op zijn voorganger gereden. Deze is op zijn beurt doorgerold tegen het voorste voertuig. 

Eén van de bestuurders was in een soort shock geraakt. Voelde zich niet goed en is vervoerd naar het ziekenhuis. Uit onderzoeken bleek dat er niets aan de hand was.

De politie geeft de tip om afstand te bewaren tijdens het autorijden.

Akersloot - Op vrijdagavond 8 juni omstreeks 20.15 uur, kreeg de politie de melding, dat er in een woning aan de Ixiastraat bij afwezigheid van de bewoners, werd ingebroken. Een buurvrouw zag dat er iemand uit het slaapkamerraam stapte en heeft 112 gebeld. Het bleek om 3 personen te gaan. Deze waren vervolgens in een voertuig gestapt, een Citroën Picasso donkerblauw van kleur, kenteken helaas niet leesbaar.

Er zat een man in pak achter het stuur, de overige twee kwamen uit de woning en werden opgepikt door de man in de Citroën. De inbrekers zijn weggereden in de richting van de Startingerweg en vanuit daar in onbekende richting gereden. Ondanks de grote hoeveelheid politie op verschillende postplaatsen inclusief de helikopter, is er niemand  aangetroffen.

Castricum - Dinsdag 5 juni is een 16-jarige jongen uit Akersloot in Castricum aangehouden op verdenking van  het dealen van softdrugs. Bij de jongen werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Op dinsdagavond 5 juni rond 20.40 uur, kreeg de politie de melding dat er woningen op de Van Haerlemlaan zouden worden 'afgelegd'. 'Afleggen' is een methode die inbrekers gebruiken om te achterhalen of mensen gedurende langere tijd niet thuis zijn. Zij plaatsen dan bijvoorbeeld een takje tegen de deur. Als dit takje er na een tijd nog steeds staat, weten zij dat er niemand thuis is. Buren hadden 2 buitenlandse mannen met petjes op gezien, die in de tuin van één van de woningen waren geweest waar de bewoners weg waren, en toen waren weggelopen richting de Zeeweg.

Ter plaatse heeft de politie een zoekslag in de directe omgeving gemaakt, maar zij hebben de twee verdachte personen niet aangetroffen. De informatie uit de melding is uitgezet naar de nachtdienst en tevens heeft de avondploeg van woensdag 6 juni de straat meegenomen in de surveillance. 

Woensdag 6 juni omsteeks 08.15 uur, zijn twee fietsende meisjes aangereden op de Geesterduinweg. De beide meisjes staken ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats de weg over om via de doorgang naar het Gemeentehuis te rijden. Zij zijn aangereden door een bromfiets. Deze bromfiets kwam vanaf de Nansenlaan en sloeg linksaf de Geesterduinweg op. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats raakte de bromfiets het achterwiel van de fiets van één van de meisjes. Door de klap raakte het meisje met haar fiets uit balans en viel tegen haar vriendin aan, die ten val kwam. Dit meisje viel vervolgens met haar hoofd tegen een paaltje. Zij is hierdoor even buiten westen geweest. De bestuurder van de bromfiets is niet gestopt. Mogelijk dat deze niets gemerkt heeft. Kleur van de bromfiets is zwart/grijs. Mocht iemand iets gezien hebben of herkent de bestuurder van de bromfiets zich in het verhaal, dan graag even contact opnemen met 0900-8844

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 15 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01