Logo uitkijkpost.nl
Klaas Degen (directeur Sokkerwei) overhandigt de 'pot met geld' aan de moeder van Mariëtte van Dijck
Klaas Degen (directeur Sokkerwei) overhandigt de 'pot met geld' aan de moeder van Mariëtte van Dijck (Foto: aangeleverd)
Castricum

Sokkerwei in actie voor Hanukkah children's home

De Kinderen van basisschool De Sokkerwei hebben in april aan een schoolbreed project gewerkt over Afrika. Bij dit Afrika-project is door de kinderen ingezoomd op het Hanukkah Children's Home. Het Children's Home is gebouwd in 2006 door Mariette van Dijck samen met haar Ghanese man Moses.

Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor 'hun' kinderen in de leeftijdscategorie van 0 – 17 jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40. Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de 'Circle of Life School', die in 2014 geopend is. Op dit moment is de bouw begonnen van de Junior High School, zodat de kinderen van het kindertehuis en uit de omgeving nog drie jaar voortgezet onderwijs kunnen volgen.

De kinderen van de Sokkerwei hebben allerlei acties op touw gezet om het tehuis financieel te kunnen ondersteunen.

Afgelopen dinsdag was het zover. Namens de kinderen van de school heeft Klaas Degen (directeur) een pot met geld overhandigd aan de moeder van Mariette. Het geld zal zeker goed besteed gaan worden.

Na de zomervakantie zullen de kinderen van De Sokkerwei horen en zien wat er met het geld is gedaan. De kinderen van de school zullen contact blijven houden met het Children's Home.

Meer berichten