Logo uitkijkpost.nl
Foto: Koen Rodenburg
Castricum

Bejaarde Gizmo uit de Santmark kwam niet thuis

Als de kat van huis is...wat doe je dan? Dat moet het baasje van Gizmo gedacht hebben toen zijn kat vrijdag 1 juni niet thuis kwam. Zoals iedere dag de afgelopen 16 jaar, liet de bewoner van de Santmark zijn kat naar buiten in de vroege ochtend. Alleen kwam hij deze keer niet meer terug.

Nadat hij enkele mensen in de buurt gevraagd had om op te letten, heeft de eigenaar flyers opgehangen op de plaats waar Gizmo het laatst gezien was. Ook seinde hij Dierenambulance Kennemerland in, want Gizmo is al 16 jaar oud en heeft ook nog eens suikerziekte waarvoor hij medicijnen nodig heeft. Dus haast was geboden! De Dierenambulance plaatste een oproep op haar Facebookpagina en daarna ging het als een lopend vuurtje. 

Het bericht werd in korte tijd door veel mensen gedeeld op diverse Facebookpagina's, zo ook Prikbord Castricum. Een groepje mensen had contact met elkaar naar aanleiding van dit bericht en heeft zaterdagavond 2 juni gezocht in de buurt rondom de woning van de man. Hij vreesde dat de kat dood in de bosjes zou liggen, maar hij was te slecht ter been om zelf de bosjes in te gaan. "Ook als hij dood is, je wilt het toch weten hè?". aldus het baasje. Alle bosjes werden uitgekamd totdat het te donker werd om te zoeken. Helaas (of misschien juist gelukkig?) werd Gizmo niet gevonden die avond.

Ook  zondag geen spoor van Gizmo...tot aan het eind van de middag, rond half 6, het verlossende telefoontje binnenkwam bij de Dierenambulance. Gizmo zat in een tuin aan de Brakersweg! Iemand had het bericht op Prikbord Castricum gezien en de bejaarde kat herkend. Het baasje vermoedt dat de avonturier een poging heeft gewaagd om terug te lopen naar zijn vroegere huis in Limmen waar hij enkele maanden daarvoor nog woonde, maar het eenvoudigweg niet volhield door zijn zwakke gezondheid. 

Hoe het met Gizmo gaat? Die ligt heerlijk naast zijn baasje bij te komen van zijn omzwervingen, en geniet van zijn oude dagen in de Santmark.

Tekst: Monique de Jager

Meer berichten