Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Brandweernieuws met o.a.: oorzaak gaslucht een groot raadsel

De brandweerkorpsen van Castricum  en Limmen moesten meerdere keren uitrukken,  tweemaal vanwege brand en een aantal maal vanwege een mysterieuze gaslucht.

Castricum- Donderdag 31 mei om 13:12 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen om met spoed uit te rukken voor een schuurbrandje aan de Louise de Colignystraat. Het brandje was ontstaan door dakwerkzaamheden waarbij een bijennest in de brand was gevlogen. Het brandje was snel geblust en zo is erger voorkomen.

Vrijdagochtend 1 juni om 09:13 uur, werden ze opgeroepen voor een gaslucht bij een woning aan de Loet waarop ze uitrukten. Maar gelijktijdig kwam er ook een melding van een gaslucht op de Prinses Marijkestraat hier zijn de brandweerlieden van Limmen naar uitgerukt. Tijdens deze twee inzetten kwamen er nog meer meldingen binnen bij de alarmcentrale over een gaslucht aan de Eerste Groenelaan en De Laan van Albertshoeve. In alle gevallen bleek er sprake te zijn van een chemische lucht die geroken werd en volgens veel mensen was deze lucht al een hele tijd te ruiken in het dorp. Het gasbedrijf was ook ter plaatse, maar na overleg tussen brandweer, politie en het gasbedrijf, werd besloten om allemaal weer retour te gaan. Waar de lucht vandaan kwam, blijft ook voor de hulpdiensten nog een groot raadsel.

Heiloo- Vrijdagmiddag 1 juni om 14:25 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen voor een middelbrand aan de Rechte Hondsbosschelaan in Heiloo. Er was brand uitgebroken in een leegstaand pand. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand waarop de brandweerkorpsen van Heiloo, Egmond, Limmen en Alkmaar zijn uitgerukt en de brand hebben bestreden. Het pand moet als verloren worden beschouwd maar de brandweerlieden hebben wel voorkomen dat de brand oversloeg naar de naast gelegen woningen. Rond 16:30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De politie is op zoek naar getuigen om te achterhalen hoe deze brand is ontstaan. Zie ook: http://www.uitkijkpost.nl/nieuws/politie/28709/getuigen-gezocht-brand-rechte-hondsbosschelaan.

Akersloot- Vrijdagavond 1 juni om 20:48 uur, hebben de brandweerlieden een meting verricht bij een woning aan de Mozartlaan.

Meer berichten