Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Regio

Brandweernieuws met o.a. hulp bij brand in Heiloo

Brandweernieuws van maandag 21 mei tot en met zondag 27 mei

Akersloot - Maandag 21 mei, tweede pinksterdag om 10:09 uur werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand aan de Lange Dresch. Ter plaatse bleek het te gaan om een wasdroger die in de brand stond. De spuitgasten die snel ter plaatsen waren hebben hem snel kunnen blussen en naar buiten afgevoerd. Lees meer in het eerdere artikel hierover.

Castricum - Woensdagmiddag 23 mei om 12:03 uur was er een loze brandmelding bij verzorgingstehuis De Boogaert.

Vrijdagmiddag 25 mei om 14:48 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om het ambulancepersoneel te assisteren aan De Bloemen. Hier moest een bewoonster naar binnen getild worden.

Heiloo- Zaterdagmiddag 26 mei om 14:20 uur werden de brandweerlieden van Limmen opgeroepen voor een middelbrand bij een nieuwbouw woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Drie minuten later konden de brandweerlieden van Akersloot ook die kant op, omdat er toen al melding 'grote brand' werd gemaakt. Ze hebben samen met de brandweer van Heiloo en de hoogwerkers van Alkmaar en Heerhugowaard de brand bestreden. De zonnepanelen van een eengezinswoning in een nieuwbouwwijkje achter het bowlingcentrum hadden vlam gevat en deze brand was uitslaand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Dit wordt nog onderzocht. De woningen zouden maandag 28 mei opgeleverd worden, maar drie woningen hebben schade opgelopen. Lees meer op deze site.

Meer berichten