Logo uitkijkpost.nl
De winnaar van het 1e goud
De winnaar van het 1e goud (Foto: Screenshot video RTV IJmond)
Limmen

Terugblik bloemendagen + overzicht prijswinnaars

De weergoden waren de prikkers goed gezind in de week voor de Bloemendagen. Ondanks de harde storm van maandagnacht 30 april, waarbij enkele tenten weggewaaid waren, gingen de voorbereidingen na deze onderbreking de volgende ochtend gewoon weer door. De koele dagen hielden de bloemen goed voor het prikwerk. En toen de vrijdag, de dag dat de meeste mozaïeken buiten gelegd worden, was het schitterend weer en de makers konden nog tot laat in de nacht buiten werken.

Zaterdagochtend 5 mei, de zon scheen, geen vuiltje aan de lucht. Alle mozaïeken moesten op tijd klaar zijn voordat de jury kwam. En wat had die het weer moeilijk. Eén voor één zijn alle mozaïeken ook dit jaar weer ware kunstwerken geworden.

De prijsuitreiking op zaterdagavond was ontzettend spannend. Tot het laatste moment hield het bestuur van de Bloemendagen de spanning erin. De laatst overgebleven deelnemers, dus nummer 1 en 2 werden naar voren gehaald zonder dat ze nog wisten wie eerste was. Daar werd door middel van een mooie presentatie na enkele tellen bekend gemaakt wie nummer 1 was geworden. Een zucht van verlichting, luid gegil en geklap volgde. Een enkeling huilde van vreugde. Het was een fantastisch feest.

Zondagochtend was het al vroeg druk in Limmen, vele prikploegen zaten de gehele dag bij hun mozaïek om de complimenten in ontvangst te nemen. In het park was er vanaf 11 uur een Oldtimer fair waarbij vele oude vrachtwagens, oldtimers, oude tractoren, oude ambachten, indrukwekkende tractorpullers, crossauto's en nog vele andere attracties te bezichtigen waren. Er was een draaimolen waar de kinderen gratis in mochten en Tim Coronel stond er met zijn Dakar buggy.

Vele bekende Nederlanders waren tot en met donderdag 10 mei te bewonderen in Limmen. Zo waren er Waylon, juf Ank, Mies Bouwman, maar ook zeer bekende buitenlanders zoals Queen Elizabeth, Avicii, Mark Zuckerberg en Steven Hawking waren van hyacintenbloemetjes gemaakt.

Foto's van alle mozaïeken zijn te bewonderen op http://www.bloemendagenlimmen.nl/jaaroverzicht/2018
Op onderstaande afbeelding is een overzicht te zien van alle prijswinnaars.

Meer berichten