Logo uitkijkpost.nl
Regio

Van boswachter naar bosw8er

Foto: Erika Dekker-de Groot

Natuurbeleving zit in zijn DNA. Al van jongs af aan is hij buiten te vinden. Zijn droom was altijd om boswachter te worden en die kwam uit. Maar na 15 jaar boswachter is die droom veranderd. Met ingang van 1 mei gaat Evert-Jan Woudsma verder als zelfstandig bosw8er. Zijn doel is om mensen meer van de natuur te laten zien. Meer beleven en meer begrijpen. Zijn motto; 'Natuur beleven wordt natuur beschermen!' Zijn werk zal bestaan uit het verzorgen van belevingswandelingen, fotowandelingen, lezingen, bedrijfsuitjes en themawandelingen. Speciaal voor de kinderen is er Juniorbosw8er.

Na de zomervakantie hoopt Evert-Jan een start te kunnen maken met zijn schoolprogramma. Natuur in de klas en kinderen mee naar buiten. "Dat is waar ik vroeger zoveel plezier aan heb beleefd. En ik hoop dat ik hen iets mee kan geven, zodat ook zij gaan inzien hoe belangrijk en kwetsbaar de natuur is. Maar ook hier begint het met natuurbeleving."

Op 19 en 20 mei is er een soort van 'open dag'. Zaterdag 19 mei bent u van harte welkom bij Gasterij Kruisberg. Evert-Jan zal u daar met het nodige enthousiasme graag vertellen wat bosw8er voor u kan betekenen. En er staan een 3-tal korte belevingswandelingen gepland. De zaterdag start om 11.00 uur en duurt tot 17:00 uur.

De zondag start om 13:00 uur en staat in het teken van Juniorbosw8er. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen na afloop van een korte natuurbeleving rekenen op een echt Juniorboswachter diploma. Voor meer informatie en prachtige foto's kunt u terecht op de Facebookpagina van Evert-Jan of via www.bosw8er.nl

Meer berichten