Logo uitkijkpost.nl
Foto: MTB de Zeeleeuw op Facebook
Bakkum

Fietsevenement mag niet doorgaan

De 3e editie van de 4-uurs estafette van MTB de Zeeleeuw stond voor eind september gepland, maar daar gaat nu een streep doorheen. Het mountainbike-evenement zou plaatsvinden op en rond landgoed Duin en Bosch.

Vergunning ingetrokken
Vanaf begin december was men al bezig met de organisatie en de vergunning was binnen, maar gemeente Castricum heeft de vergunning weer ingetrokken nadat er in ieder geval één omwonende bezwaar heeft gemaakt. Vorig jaar werd er door deze persoon ook bezwaar gemaakt, maar toen werd dit bezwaar afgewezen door de gemeente. In beginsel liet de gemeente aan de organisatie weten dat de grond voor de zomer eigendom zou zijn van PWN, waarna er niet meer gemountainbiked zou mogen worden op het landgoed. De organisatie heeft echter navraag gedaan bij PWN en deze spreekt dat tegen. De overname zou nog helemaal niet rond zijn. Parnassia is nu nog eigenaar van de grond en bij de organisatie leeft het vermoeden dat zij mede een rol hebben gespeeld bij het intrekken van de vergunning, het is nog onduidelijk welke.

Contact omwonenden goed
Organisator Pim de Waard laat aan Kijk op Castricum weten dat het contact met de meeste omwonenden juist erg goed is. Er heeft steeds goed overleg plaatsgevonden en eventuele bezwaren werden samen opgelost. Dat er nu roet in het eten wordt gegooid vindt de Waard op zijn zachtst gezegd vervelend. "Echt waar ik kan er niet bij dat dit zo heeft moeten lopen en dat bewoners die later op dit terrein zijn komen wonen alles voor elkaar kunnen krijgen en het plezier voor anderen ontnemen.", aldus Pim de Waard op zijn Facebookpagina. Hij heeft persoonlijk contact gezocht met de omwonende om er samen uit te komen, maar dit heeft niets opgeleverd. "Dit winnen we niet.", vertelt hij teleurgesteld.

De Oude Keuken
Veel mensen reageren met onbegrip en boosheid op de Facebookpagina van MTB de Zeeleeuw, zo ook een medewerkster van De Oude Keuken. Ieder jaar werden zij er bij betrokken en vele mensen dronken er iets of nuttigden een pastamaaltijd. Een welkome inkomstenbron voor deze sociale onderneming. Dit jaar zouden de cliënten er extra bij betrokken worden. 

Door: Monique de Jager
Foto's: MTB de Zeeleeuw op Facebook

.

Meer berichten