Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Politieberichten met o.a. insluiping, inbraken en frontale botsing

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 30 april tot en met zondag 6 mei 2018

Castricum

Woensdagochtend 2 mei omstreeks 09.45 uur is er een insluiping geweest in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan te Castricum. De bewoners waren buiten bezig in hun auto en hadden de voordeur open laten staan. Een buurtbewoner zag dat een man de woning binnen ging en 30 seconden later weer naar buiten kwam. Dit herhaalde zich nog een keer. De buurtbewoner heeft toen de bewoners in kennis gesteld. Er worden geen goederen vermist.
Signalement van de insluiper: Man, 25 en 30 jaar oud, kort haar, groene rugzak en bruine jas.

In de nacht van vrijdag 4 mei op zaterdag 5 mei werd er aan de Overtoom een matzwarte snorscooter gestolen. Gaat om een Vespa Piaggio Sprint, kenteken DDG45V. Getuigen hebben iemand met de snorscooter zien lopen in de omgeving van de Dorpsstraat.

Donderdag 3 mei omstreeks 12.40 uur vond er een, nagenoeg, frontale aanrijding plaats op het spoorweg viaduct van de Zeeweg. Hierbij kwamen de beide bestuurster klem te zitten in de wrakken. Zij werden bevrijd door de brandweer. De technische afdeling verkeer heeft een onderzoek ingesteld naar de vermoedelijk toedracht. Mogelijk is 1 van de bestuurster op de verkeerde weghelft terecht gekomen en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide bestuursters zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdag 5 mei omstreeks 16.00 uur melding van een vechtpartij bij winkelcentrum Geesterduin. Bleek later te gaan om een winkeldief die bij een schoenenzaak een paar schoenen had gestolen. Hij werd achterna gezeten door personeel en een burger die getuige was. De man werd achterhaald op de grond vastgezet en aan de politie overgeleverd. De gestolen schoenen werden aan de winkel teruggeven en de dief, een 45-jarige man uit Castricum, werd overgebracht naar het politiebureau.

Limmen

Tussen dinsdag 1 mei 18:30uur  en woensdag 2 mei 07:45 uur is er ingebroken in een woning aan de Pagelaan. Binnenkomst door middel van het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. De gehele woning is doorzocht en er zijn diverse goederen weggenomen.
Tevens kwam er later in de week een tweede melding van een poging inbraak aan de Pagelaan. Vermoedelijk is deze ook in dezelfde nacht gedaan. Bij deze inbraak werd er een ladder uit een schuurtje gehaald om op een plat dak te klimmen. Men is niet in de woning geweest.

Donderdag 3 mei omstreeks 17.40 uur melding van brand in de RK kerk aan de Dusseldorperweg. Ging al vrij snel om een grote brand. Door de politie is er werkruimte voor de brandweer gemaakt door het afzetten van de wegen. Er lijkt geen sprake van opzettelijke brandstichting.

Tussen 4 en 5 mei werd er ingebroken in een vakantiewoning aan de Kapelweg. Er werd een deur opengebroken waarna de gehele woning werd doorzocht. Er wordt een laptop vermist.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 20 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01