} Logo uitkijkpost.nl
Deze mensen zijn in de omgeving van Limmen gefusilleerd.
Deze mensen zijn in de omgeving van Limmen gefusilleerd. (Foto: Aangeleverd)
Limmen

Dodenherdenking in Limmen: "Jaar van Verzet" (Update)

Update: In verband met de zeer grote brand die in de Corneliuskerk heeft gewoed wordt de 4 mei herdenkingsdienst verplaatst naar Vredeburg. Zie ook: http://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/28346/zeer-grote-brand-cornelius-kerk-limmen.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, oorlog is verschrikkelijk en treft burgers heel hard. We kennen de verschrikkelijke beelden uit verschillende oorlogsgebieden in de recente jaren. Het is belangrijk de herinnering hieraan levend te houden en dat wordt gedaan op 4 mei om 18.30 uur in de Corneliuskerk, Dusseldorperweg te Limmen. De herdenking gaat aan de hand van het thema "Jaar van Verzet". Middels verhalen, gedichten en muziek, wordt stilgestaan bij de slachtoffers en het verzet dat werd gepleegd tegen de wrede Duitse onderdrukker. Men blijft daarbij dicht bij wat in Limmen is gebeurd.

Bijdragen worden geleverd door Caro en Luc Nieuwland (zang en gitaar), Margot Horsthuis (piano), Raymond Gaarthuis (gedicht), Henk Brandsma (overweging), Peter Valkering (video en beelden) en Ton Valkering (zang en gitaar).

De herdenking in de Corneliuskerk vangt aan om 18.30 uur en eindigt rond 19.05 uur. Hierna lopen ze met stille trom naar het monument op de grens tussen Castricum en Limmen. Bij het monument zal de herdenking worden voortgezet, samen met de inwoners van Castricum, en ze eindigen met de kranslegging bij het monument.

Daarna biedt "Oud Limmen" nog de gelegenheid om bij te praten bij een kopje koffie of thee in "de Oude School" aan de Schoolweg 1.

Meer berichten