Logo uitkijkpost.nl
Komt u mij ontdekken?
Komt u mij ontdekken? ( Foto: Cees Baart)
Regio

Een week voor vogelliefhebbers

REGIO - Van 12 tot en met 20 mei 2018 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek. Dit doen zij samen met de Vogelwerkgroepen in Nederland.  Iedereen kan tijdens deze Vogelweek de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. De excursies zijn laagdrempelig van opzet. Ze zijn juist bedoeld om deelnemers veel uitleg te geven over hoe je vogels kunt zien, welke vogels het zijn en hoe je ze kunt herkennen. Gaat u met ons mee op pad?

Voor onze regio organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland op verschillende plekken excursies. Alle excursies duren zo'n anderhalf uur en zijn op één na allemaal te voet. Aanmelden is niet nodig en de excursies zijn gratis. Hieronder kunt u een excursie bij u in de buurt uitkiezen.

  1. Excursie rond het duingebied van het bezoekerscentrum De Hoep op 12 mei op zaterdagmorgen om 9.00 uur. Verzamelen voor de ingang van De Hoep. Het is een wandelexcursie én speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar met hun ouders of grootouders.
  2. Excursie Landgoed Marquette op 12 mei zaterdagavond om 19.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats van het Landgoed. Dit is een wandelexcursie.
  3. Excursie Castricummer polder op 15 mei  dinsdagavond om  19.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij Sporthal 'de Bloemen'. Deze excursie is met de fiets!
  4. Excursie Egmond Binnen op  16 mei  mei woensdagavond om 19.00 uur . Verzamelen op de parkeerplaats PWN /rechtsvoor Gasterij Nieuw Westert. Dit is een wandelexcursie.
  5. Excursie Duinen/Bakkum op  17 mei donderdagmorgen om  9.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.
  6. Excursie Duinen/Bakkum op  17 mei donderdagavond om 19.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.

Verdere informatie bij contactpersoon Cees Baart 06-43677458. De excursieleiders van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland onderstrepen natuurlijk de slogan: "Ga mee op een van de vogelexcursies en ontdek de prachtige natuur van Nederland".

12 Mei Vogeldag in bezoekerscentrum de Hoep

Deze dag staat in het teken van, hoe kan het ook anders, vogels. Er zijn lezingen en presentaties over vogels, er zijn boswachtersvondsten te bewonderen en wie weet, hoort u tijdens een wandeling in de Hoeptuin wel een nachtegaal zingen.

Zomaar een greep uit het aanbod van deze dag:

- Presentatie van Peter Bosman van zijn vogelboek 'Vinkgids' met in de filmzaal een presentatie over de totstandkoming van de bijbehorende film.
- Expositie van de vogelwerkgroep Midden-Kennemerland die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert.
- Boswachter en fotograaf Fred van den Bosch verzorgt om 07.30 uur een fietsexcursie langs verschillende vogelkijkhutten. Aanmelden is wel noodzakelijk.
- Kinderen kunnen hun vogelfoto of tekening laten projecteren.
- Ruil- en verkoop van vogel- en natuurboeken. Neem uw overtollige boeken dus mee!

Het Bezoekerscentrum vindt u aan de Zeeweg in Castricum. Het is geopend van 10.00-17.00 uur.

Voor aanmelden en informatie: 0251 661066 of www.PWN.nl/eropuit

Meer berichten