Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Akersloot

Oorzaak gaslucht onbekend en schoorsteenbrand

De brandweer is in de nacht van zondag 22 april op maandag 23 april om 02:17 uur opgeroepen voor een melding van een gaslucht in een café aan de Kerklaan in Akersloot. Bij aankomst stonden alle ramen en de deur al open.

De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar kon geen gaslucht meer ruiken of meten. Even later hebben ze alle ramen en deuren weer gesloten om vervolgens weer te meten en te ruiken. Ook bij de tweede meting werd er niets gemeten of geroken het is onbekend waar de gaslucht vandaan kwam.

Op Koningsdag werd de brandweer om 19:55 uur opgeroepen om samen met de hoogwerker van Alkmaar te gaan naar een schoorsteenbrand aan het Kerkemeer in Akersloot. De brandweer heeft de schoorsteenbrand geveegd en weten uit te krijgen, door snel optreden van de brandweerlieden is erger voorkomen. De bewoners hebben een stookverbod gekregen totdat deze is nagekeken door een erkend schoorsteenbedrijf. De hoogwerker hoefde niet meer ter plaatse te komen omdat het een woning was met een plat dak, zodat de brandweerlieden veilig hun werk konden uitvoeren.

Meer berichten