Logo uitkijkpost.nl
Akersloot

SUAM zoekt nieuwe voorzitter

Foto: suam.nl

De Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM) is op zoek naar een nieuwe voorzitter, nu John Wissenburg heeft aangekondigd die functie eind dit jaar neer te leggen. Hij was tien jaar bestuurlijk bij het molenwerk betrokken. Zijn vertrek houdt verband met een geplande verhuizing vanuit Akersloot naar Zaandijk.

Penningmeester Aad Stuijt betreurt het vertrek van John Wissenburg en hoopt op een opvolger met vergelijkbare kwaliteiten. Voorop staat dat zo'n kandidaat 'iets' met molens moet hebben. Bestuurlijke ervaring en de vaardigheden om een brede organisatie aan te kunnen sturen, zijn ook belangrijke eigenschappen van zo'n voorzitter: "We hebben een ervaren en prettig samenwerkend bestuur'', voegt hij daar nog aan toe.

De SUAM bezit twee molens; De Kat in Uitgeest en De Oude Knegt in Akersloot. Alle medewerkers zijn vrijwilligers. Er zijn molenaars, maar ook een onderhoudsploeg en medewerkers voor het winkeltje in Akersloot, waar de eigen producten worden verkocht. Naast consumenten zijn diverse bakkers uit de buurt vaste afnemer van in Akersloot gemalen meel.

Het bestuur van de SUAM is in de eerste plaats actief met het beheer en de instandhouding van de eigen molens. Daarnaast bekommert de stichting zich ook om zes andere molens in de regio. Actief wordt meegedacht met de groep mensen die probeert een historisch houtzaagmolencomplex op het Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest te realiseren.

Wie meer informatie wil over de functie kan contact opnemen met de secretaris Harry Lamers. Telefonisch bereikbaar onder nummer 06-55628127. Of per mail via secretaris@suam.nl.

Bron: http://www.suam.nl/

Meer berichten