Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Akersloot

Alzheimer: 'Hoe verder na de diagnose'

Op donderdag 12 april vindt het tweede Alzheimer Trefpunt in Akersloot plaats, het onderwerp is: 'Hoe verder na de diagnose?'.

Aan een periode van vermoedens en onzekerheid komt een eind op de dag dat u te horen krijgt dat u of uw naaste dementie heeft. Enerzijds bent u misschien wel opgelucht dat u nu weet wat er aan de hand is. Anderzijds kunt u overvallen worden door angst en zorgen over wat komen gaat. Praten over de diagnose dementie kan lastig zijn. De partner, de kinderen, kleinkinderen, broers en zussen en vrienden, ze reageren allemaal anders. Iedereen heeft tijd nodig om de diagnose te verwerken. Vaak weten zij ook niet wat de ziekte precies inhoudt. Toch is het voor u en uw naaste belangrijk om open over de ziekte te praten. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Gespreksleider Essy Ferares gaat hierover in gesprek met casemanager Trees Berkhout. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in 't Kruispunt, Mozartlaan 1a, 1921 XC Akersloot. De ontvangst is vanaf 14.00 uur, het programma start om 14:30 uur en eindigt rond 16.00 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Het belooft een bijzondere middag te worden.
De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

Bron en foto: Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland

Meer berichten