Logo uitkijkpost.nl

Brandweer uitgerukt naar Augustinusschool vanwege lampje

de bewuste lamp bij de Augustinusschool
de bewuste lamp bij de Augustinusschool (Foto: aangeleverd door omstander)

Brandweernieuws van zondag 1 april tot en met zaterdag 7 april 2018

Castricum- Zondagavond 1 april om 22:18 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt naar een woning aan de Droogbloem. Een bewoner had last van waterlekkage op de zolderverdieping. De lekkage was al verplaatst naar de eerste verdieping toen de brandweer ter plaats was. De brandweer heeft de lekkage tijdelijk verholpen en het meeste water weer verwijderd met behulp van de waterstofzuiger. Ze hebben het verder overgedragen aan stichting Salvage die het verder af zou handelen.

Vrijdagavond 6 april om 19:42 uur is de brandweer ter plaatse geweest bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan voor een melding van stormschade. Er stond weinig wind, maar er was een plaat los geraakt bij een bejaarde bewoonster, die het zelf niet kon oplossen en toen maar de brandweer had gebeld. Deze wist de plaat binnen een paar seconden te verwijderen en zo was het gevaar geweken.

Zaterdagavond 7 april om 21:59 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar het voormalige pand van de Augustinusschool aan de Dokter van Nieveltweg voor een melding van een binnenbrand. Gelukkig bleek het om een lampje te gaan, dat vlakbij een gordijn stond, waardoor het net leek of er een brand woedde in de school. Brandweer en politie konden gelukkig alweer snel retour.

Bron: Brandweer Castricum

Meer berichten