Alzheimer Trefpunt op dinsdag 3 april in Serviceflat Sans Souci
Alzheimer Trefpunt op dinsdag 3 april in Serviceflat Sans Souci Foto: Monique de Vries

Dementie en thuis wonen, tips en trics

Algemeen Castricum

Alzheimer Trefpunt Castricum op dinsdag 3 april 2018 in Serviceflat Sans Souci, het onderwerp is: "Dementie en thuis wonen, tips en trics".

Om de zorg voor uw naaste met dementie goed vol te houden is elke vorm van ondersteuning welkom. Een nieuwe strategie, handige hulpmiddelen of aanpassingen in huis kunnen een behoorlijk verschil maken. Vaak zijn er maar kleine veranderingen of handigheidjes voor nodig om te zorgen dat uw naaste zichzelf niet bezeert, meer overzicht houdt en bepaalde dingen (weer) zelf kan (blijven) doen. Soms zijn meer ingrijpende aanpassingen nodig die ervoor zorgen dat u op afstand toezicht kunt houden.

Maar welke mogelijkheden zijn er precies? En hoe worden deze bekostigd? Gespreksleider Essy Ferares gaat hierover uitgebreid in gesprek met medewerkers van het Sociaal Team Castricum. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan op 3 april naar het Alzheimer Trefpunt in Serviceflat Sans Souci, Sans Souci 113, 1902 CR Castricum. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door een vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.

Bron: Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Kennemerland

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 7 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57