Afbeelding
Foto: aangeleverd

Politienieuws met o.a. boze vaders op het voetbalveld

Politie Castricum

Castricum- Woensdag 14 maart heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto op de kruising fietspad Zeeweg en de Johannisweg. De bestuurder van de personenauto dacht dat de fietser, die op het fietspad reed en voorrang had, ging stoppen. Dit bleek niet het geval. De fietser is nagekeken door de ambulancedienst en heeft gelukkig alleen schaafwonden opgelopen.

Op zaterdag 17 maart, omstreeks 14:09 uur, werd de politie verzocht om naar de voetbalvereniging aan de Bloemen te gaan. Aldaar bleek enige consternatie te zijn ontstaan. Tijdens een wedstrijd zou een voetballer van de thuisspelende club een grove overtreding hebben begaan, die niet zou zijn bestraft door de scheidsrechter. Deze overtreding had tot gevolg dat de aanhang van het uitspelende team (vaders), het veld inliepen en zich begonnen te bemoeien met de wedstrijd. Hierin heeft de politie bemiddeld.

Akersloot- Tussen vrijdag 9 maart 16:30 en maandag 12 maart 00:15 werd er ingebroken in een woning aan de Rembrandtsingel.          

Dinsdag 13 maart rond 04:00 uur, kwam er een melding van mogelijke inbraak heterdaad op de Prins Bernhardlaan te Akersloot. De melder, de buurman van perceel 26, hoorde een harde klap en zag daarna 3 personen wegrennen. Het bleek te gaan om een poging tot inbraak. De cilinder van het slot leek naar binnen geslagen te zijn. Er waren diverse beschadigingen te zien aan de voordeur van de woning. De melder verklaarde dat hij in bed lag en een hard klap hoorde. Zijn slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van het huis. Hij keek uit het raam en zag een jongen, gekleed in donkere kleding, met een leeftijd van ongeveer 17/18 jaar, op zijn erf staan. Hij zag vervolgens dat de jongen bij diverse woningen naar binnen keek. De melder tikte vervolgens op het raam waarop de jongens wegrenden. Enkele seconden later zag hij nog twee jongens met een vergelijkbaar signalement wegrennen in de richting van het tankstation, gelegen aan de Geesterweg.

Woensdag 14 maart tussen 00:30 en 02:30 uur, heeft er een diefstal uit een woning plaatsgevonden op de Geesterweg. Men is binnengekomen middels een schuifraam aan de achterzijde van de woning. Er zijn diverse goederen weggenomen.

Op zaterdag 17 maart rond 17:53 uur, kreeg de politie de melding om te gaan naar de A9. Er zou een vrachtauto met 50 km/u rijden. Inderdaad werd een vrachtwagen met die gevaarlijk langzame snelheid staande gehouden. De bestuurster verklaarde dat de vrachtauto op LPG reed en dat het gas bijna op was, maar dat ze niet wist hoe te schakelen naar benzine en dat ze vanuit het werk het advies had gekregen om met 50 km/u verder te rijden. De bestuurster heeft proces-verbaal gekregen voor gevaarlijk rijgedrag.

Bronnen: Politie Noord-Holland Noord en Ruben Noom via 112-Akersloot.nl

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 17 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25