Logo uitkijkpost.nl
Deelnemers tuinontwerp & -aanleg
Deelnemers tuinontwerp & -aanleg (Foto: G. Weerman, docent Clusius college castricum)
Castricum

Leerlingen Clusius College Castricum bij SKILLS THE FINALS

 De Skills-finale is het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo'ers en laatstejaars vmbo. Bij deze wedstrijden nemen teams van scholen uit het hele land het tegen elkaar op om hun vakkennis en vaardigheden te tonen.

Negen leerlingen van het Clusius College Castricum streden verleden week twee dagen lang tijdens de finale in Zwolle. In totaal streden 345 vmbo-leerlingen mee om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren tien vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo, zoals Bouwen, Wonen & Interieur, Economie & Ondernemen, Media, Vormgeving & ICT en Tuinontwerp & -aanleg. 

Het Clusius College Castricum deed mee met de teams Bloem, Economie  en Tuinontwerpen & -aanleg. Hoewel de leerlingen in de prijzen gevallen zijn hebben ze genoten en enorm veel ervaring opgedaan in het plannen, overleggen, structureren. Het meedoen op zich was een enorme maar leuke en leerzame uitdaging.

Deelname aan Skills is  één van de mogelijkheden om de Clusiusleerlingen  de ruimte te bieden zich te onderscheiden en/of extra verdieping aan te brengen in hun studie en daarbij het beste uit zichzelf te halen.

Bron: Clusius College Castricum

Meer berichten