Logo uitkijkpost.nl
Winnaars Floor van der Wolf, Nazik Simonian, Björn Mannaart met hun PETflessenprullenbak
Winnaars Floor van der Wolf, Nazik Simonian, Björn Mannaart met hun PETflessenprullenbak (Foto: B. Dalenberg)
Castricum

Prullenbak van PETflessen tegen plastic soep

Floor van der Wolf, Björn Mannaart, Nazik Simonian  zijn leerlingen van de 3e klas Gemengde Leerweg het Clusius College Castricum. Zij volgen de keuzevakken  Marketing en Ondernemen en hebben de opdracht gekregen een groen product te bedenken. Daar wordt een marketing- en een ondernemingsplan bij geschreven, de leerlingen geven een eindpresentatie over hun product.  Floor, Nazik en Björn zijn de winnaars van zeven groepen die zich afgelopen vrijdag presenteerden aan een jury bestaande uit drie personen.

Zij hebben gewonnen met hun maatschappelijk betrokken idee. Via een fictief bedrijf dat ze " 2Theworld4us" hebben genoemd willen ze helpen de plastic soep te verminderen. In de strijd tegen plastic vuil maakten ze een prullenbak van PETflessen, in hun presentatie hielden ze een betoog om de plastic soep tegen te gaan door het inzetten  van een net ontdekte rupsensoort die plastic eet. 

Met hun goed doordachte idee, een mooie presentatie en een mooi prototype van de prullenbak van PETflessen werden zij nummer 1.

Bron: Clusius College Castricum

Meer berichten