Logo uitkijkpost.nl
Foto's: Wethouder Steeman op Twitter
Limmen

Lintjes voor voorzitter en 2e secretaris Stichting Oud-Limmen

Amateurarcheoloog Duindam en filmmaker Valkering Koninklijk onderscheiden

Vrijdagavond 16 maart reikte burgemeester Mans twee lintjes uit in Limmen. Dit vond plaats tijdens de Donateursavond van Stichting Oud-Limmen in de Vredeburg. De gelukkigen zijn voorzitter Ron Duindam en 2e secretaris Peter Valkering. De heer Duindam dacht dat er alleen een lintje voor de heer Valkering kwam en heeft geheel niet in de gaten gehad, dat hij ook werd verrast.

Ron Duindam (70 jaar, Limmen) is sinds 2002 betrokken bij de Stichting Oud-Limmen als vrijwilliger, eerst via de werkgroep fotografie en documentatie. Al snel toegetreden tot de klankbordgroep gemeentelijk Monumentenbeleid. De heer Duindam is een uitstekend amateurarcheoloog en zeer betrokken bij diverse opgravingen in Limmen en de regio. Zijn werkgroep 'archeologie' was actief bij opgravingen bij de Krocht (Limmen), Klein Dorregeest (Akersloot), Groot Olmen (Bloemendaal) en Craenenbroeck (Heiloo). Vanaf 2004 is hij ook voorzitter van Oud-Limmen. Verder is hij actief in diverse klankbordgroepen en werkgroepen met de gemeente, bijvoorbeeld Oer-IJ en Buitengebied Castricum. Daarnaast was de heer Duindam zeer actief voor Museale Hoek en coördinator van de renovatie van de voormalige school.

Peter Valkering (59 jaar, Limmen) is al bijna 20 jaar actief vrijwilliger voor de Stichting Oud-Limmen, onder andere bij de werkgroep fotografie en documentatie. Hij is een zeer creatieve vrijwilliger, die vele films en documentaires maakte voor de stichting. Zo maakte hij een docu over de bloemenmozaïeken en over bekende Limmers. Hij is ook sterk in het archiveren en documenteren van foto's van oude gebouwen. Zelf maakt hij ook vele foto's van oude en nieuwe ontwikkelingen in Limmen, zolang het beeldbepalend is voor het dorp. Zijn verzameling foto's van 4 mei herdenkingen wordt als bijzonder waardevol beschouwd. De heer Valkering is In 2004 toegetreden tot het bestuur als tweede secretaris. Naast Oud Limmen kon ook sportvereniging Tios jarenlang op zijn inzet rekenen. Maar liefst veertien jaar was de geboren Limmer er voorzitter en de stille motor achter de continuïteit van de club. Tot slot, was Valkering jarenlang actief voor de scouting.

Bron: gemeente Castricum

Meer berichten