Logo uitkijkpost.nl
Regio

Workshops voor vrijwilligers

Regio - Het Vrijwilligers informatie Punt Heiloo en Uitgeest organiseren in maart twee leuke en interessante workshops voor vrijwilligers.

Basis EHBO en Reanimatie
In samenwerking met het Rode Kruis Heiloo organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo een cursus Basis EHBO en reanimatie voor vrijwilligerrs.. De cursus bestaat uit 3 woensdagavonden en 1 hele zaterdag en staat onder leiding van Mirjam Harkema. Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:
Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
Bewusteloosheid, verslikking
Brandwond, huidwond, bloeding
Vergiftiging
Letsel aan botten, spieren en gewrichten
Lesdata: Woensdag 21, 28 maart en 4 april van 19.30-21.30 uur en zaterdag 7 april van 8.30-15.30 uur
Opgeven en meer info via: http://vrijwilligersacademiebuch.nl/gemeente/heiloo/cursus-basis-ehbo-en-reanimatie

Workshop Fondsenwerving
Steeds meer (vrijwilligers) organisaties gaan de laatste jaren actief op zoek naar alternatieve geldbronnen. Om (extra) geld voor hun club of (nieuw) project te werven.
Een van de mogelijkheden is een beroep doen op (vermogens)fondsen. Het Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest organiseert i.s.m. Willemijn van den Bos, fondsenwerver bij Stichting Vrienden van Nieuw Unicum, een workshop over dit onderwerp.. U leert wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Daarnaast wordt besproken hoe een aanvraag kan worden ingediend bij en aan welke eisen zo'n aanvraag moet voldoen. Er is daarna de gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. Ook kijken we naar alternatieve mogelijkheden om geld te werven.

Donderdag 29 maart 19.00 uur, locatie: Gemeentehuis Uitgeest, meer informatie en opgeven kan via: http://vrijwilligersacademiebuch.nl/gemeente/uitgeest/workshop-fondsenwerving

En nog veel meer…..
Ook in de andere gemeenten van de BUCH worden workshops en cursussen aangeboden die wellicht interessant voor uw organisatie en vrijwilligers zijn. Neem een kijkje op de vrijwilligersacademie, regelmatig komen er workshops en cursussen bij. www.vrijwilligersacademiebuch.nl

Reageer als eerste
Meer berichten