Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Limmen

Nog altijd breed draagvlak voor vestiging hospice in Limmen

De gemeente Castricum en de werkgroep Hospice zijn nog steeds met elkaar in gesprek over de vestiging van een Hospice in Limmen. Woensdagmorgen 7 maart bleek tijdens het overleg tussen de partijen dat de mogelijkheden nog niet zijn uitgeput.

Vertegenwoordigers van de gemeente, de werkgroep Hospice en Driessen Vastgoed hebben een positief gesprek met elkaar gevoerd. Alle partijen willen zich inzetten voor de realisatie van een hospice. De locatie Schoolweg, de museale hoek van Limmen, valt daarbij voor de gemeente af. Het college vindt de realisatie van een hospice aan de Schoolweg niet gewenst en bovendien niet binnen de eigen en provinciale regels uitvoerbaar.

De alternatieven voor de vestiging van een hospice zijn nog niet uitgeput. Het gemeentebestuur en Driessen Vastgoed verwachten dat er locaties zijn waar het plan sneller uitvoerbaar is. Daarmee is ook het belang gediend van toekomstige gebruikers van een hospice, die nu nog moeten uitwijken naar omliggende gemeenten.

Het geduld van de werkgroep Hospice wordt hiermee op de proef gesteld. Eerder hebben zij al vele locaties in beeld gehad, waarin zij tijd en energie hebben gestoken. Toch blijven de leden van de werkgroep positief. De steun van gemeente en Driessen Vastgoed biedt concreet zicht op realisatie van een hospice in de gemeente, waar zij zich al jaren hard voor maken. Het komt ook tegemoet aan de wens van de vele vrijwilligers, die eerder hebben aangegeven zich voor het hospice te willen inzetten.

Bron: Gemeente Castricum

Meer berichten