Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

De afloop is allesbehalve voorspelbaar

De tiende voorstelling van Theater Bonhoeffer heet Hearts & Diamonds en is net als de voorgaande producties, een wervelend theaterstuk met scenes die afgewisseld worden met muziek en dans. Elk jaar doen zo'n honderd leerlingen mee, front- en backstage. En elk jaar keert een groeiende groep oud-leerlingen die meegedaan heeft, terug om de voorstelling te zien. Een deel daarvan assisteert zelfs bij de productie als regieassistent, bij de decorbouw of de techniek. De expertise die zij met zich meebrengen hebben er mede toe bijgedragen dat de voorstellingen zich hebben ontwikkeld tot volwaardige producties.

Waar begonnen werd met een decor van grote blokken die wisselende functies hadden, speelt de voorstelling zich de laatste jaren af in een prachtige setting die de dagen voor de voorstelling wordt opgebouwd door (oud-)leerlingen, ouders en docenten. Dit jaar is de achtergrond van het verhaal een casino in Londen waar een groep studenten probeert te cashen met blackjack, oftewel 21'en. Dat doen ze onder leiding van een docent die hen heeft uitgekozen op hun talent voor kansberekenen en stressbestendigheid. Ben van Kampen, gespeeld door Willem van Amsterdam (vwo-6), is zo'n koele kikker. Aanvankelijk voelt hij er weinig voor om deel uit te maken van de kaartentellers. Dat is namelijk wat ze doen; ze tellen de kaarten en berekenen daarmee de kans om zoveel mogelijk fiches binnen te slepen. Jill Teelings (Iris Vervoort, vwo-6) , die al een tijdje in de tentakels van docent Michiel van Rossum (technisch onderwijsassistent Dave van Dansik) verstrikt zit, krijgt de opdracht om Ben te verleiden en hem over de streep te trekken. Dat lukt en het duurt niet lang of Ben is helemaal in de ban van het spel en het luxe leven vol van glitter en glamour. Hij laat zijn eigen vriendengroep vallen als een baksteen en ook zijn studie heeft onder zijn uitbundige leven te lijden. De ommekeer is onvermijdelijk, maar de afloop allesbehalve voorspelbaar.

Te zien op 13, 14, 15 en 16 maart in de aula van het Bonhoeffercollege. Kaarten à €7,- verkrijgbaar in de mediatheek en via de website: theaterbonhoeffer.nl.

Bron en foto: Theater Bonhoeffer

Meer berichten