Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Regio

Erg drukke week voor de brandweer

De brandweerberichten van zondag 25 februari tot en met zondag 4 maart 2018.

Castricum
Deze week was het weer eens raak met diverse geactiveerde rookmelders. Zondagavond 25 februari om 18:27 uur is de brandweer uitgerukt naar Serviceflat Sans Souci. Ter plaatse hebben ze een onderzoek ingesteld, maar het bleek loos alarm te zijn. Dinsdagmiddag 27 februari om 15:04 uur zijn ze uitgerukt naar de Opnamekliniek, onderweg kregen ze te horen dat er een prullenbak in de brand had gestaan. Ze zijn zonder spoed ter plaatse geweest voor nacontrole. Dezelfde dag om 18:08 uur zijn ze met spoed uitgerukt naar het A-Gebouw aan de Oude Parklaan. Hier was de rookmelder afgegaan, omdat er in de bakkerij een pannetje op het vuur droog stond te koken. Ook hier hebben ze een nacontrole uitgevoerd. Woensdagochtend 28 februari vroeg om 03:18 uur was het raak bij de Santmark. Hier was de rookmelder afgegaan omdat iemand van het personeel bezig was om een oven schoon te maken. 's Middags was er weer een rookmelder afgegaan bij Serviceflat Sans Souci, maar deze melding werd weer ingetrokken. Dit was vrijdagmiddag 2 maart om 15:06 uur ook het geval.

Donderdagmiddag 1 maart om 13:35 uur was er sprake van stormschade aan het Raadhuisplein. Er zat een grote stalen plaat los op een cv ruimte bovenop het dak. De brandweer kreeg hulp van de ladderwagen van brandweer Heemskerk. Samen hebben ze de plaat verwijderd. Zo was het gevaar weer geweken en is het doorgegeven aan de woningbouw om het verder op te lossen.

Vrijdagochtend 2 maart om 07:38 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt voor aflossing bij een zeer grote brand op Texel aan de Koetebuurt in Oosterend. Toen de tankautospuit al aardig onderweg was en nog maar 10 minuutjes hoefde te rijden werden ze terug gefloten door de alarmcentrale omdat de code in het duingebied was veranderd naar code oranje. En aangezien Castricum over een duinbrandvoertuig beschikt en al rijdend kan blussen is er besloten dat ze retour moesten gaan voor het geval dat deze nodig was voor een duinbrand.

Zaterdagmiddag 3 maart om 17:55 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt naar een woning aan de Helmkade voor een gesprongen waterleiding boven op zolder. De hoofdafsluiter was met de hand moeilijk dicht te krijgen, het was een behoorlijke klus. Ondertussen was op zolder de leiding die gesprongen was met een spreider dichtgeknepen, zodat de ergste wateroverlast geweken was. Het water kwam via de plafonds naar beneden. Om kortsluiting te voorkomen hebben de brandweerlieden bij binnenkomst gelijk het stroom uitgeschakeld. De brandweer is nog een paar uur bezig geweest met de waterstofzuiger om het meeste water uit de woning te krijgen. Salvage kwam ter plaatse om de schade verder af te handelen. De leiding is vermoedelijk gesprongen door de vorst. De schade in de woning is behoorlijk.

Zondagochtend 4 maart om 09:12 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt naar het water op de hoek van de Wederik/Walstro. Er was een hond door het ijs gezakt en hij dreigde te verdrinken. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen was de hond net uit het water gered door een voorbijganger. Hij twijfelde geen moment en was het ijs opgegaan om vervolgens de hond uit het water te redden. Hierbij had hij zelf natuurlijk ook een nat pak opgelopen en werd hij samen met zijn hond door de brandweer thuis gebracht zodat hij snel onder een warme douche kon. De eigenaar van de hond was dolblij dat de hond het overleefd had en was blij met de komst van de brandweer en de heldendaad van de voorbijganger.

Zondagmiddag 4 maart om 15:11 uur werd de brandweer opgeroepen om naar de Johannisweg te gaan in het duingebied. Er zouden twee schapen door het ijs gezakt zijn en deze hadden nog net hun kop boven water. Toen de spuitgasten ter plaatse kwamen waren ze helaas al verdronken. De brandweerlieden hebben de twee schapen uit het water gehaald.

Limmen
Donderdagmiddag 1 maart om 16:42 uur is de brandweer ter plaatse geweest aan de Clusiuslaan vanwege wateroverlast. Er was een leiding gesprongen in de woning, waarschijnlijk veroorzaakt door de vorst. De brandweer heeft de hoofdkraan dicht gedraaid en het meeste water verwijderd met een waterstofzuiger.

Bron: Brandweer Castricum

Meer berichten