Logo uitkijkpost.nl
Dierenambulance medewerkster haalt Jaapie uit de boom
Dierenambulance medewerkster haalt Jaapie uit de boom (Foto: Erika Dekker-de Groot)
Bakkum

Angstige uurtjes voor Jaapie

Tijdens hun wandeling op dinsdagochtend 27 februari hoorden Thea Veldt en Erika Dekker uit Castricum een kat heel hard en verdrietig miauwen. Deze kat bleek heel hoog in een boom te zitten achter de Loet op het terrein van Dijk en Duin, en durfde er niet meer uit. Fabian Posthumus van de firma Donkergroen, die aan het werk is op het terrein, heeft gebeld met de Dierenambulance Kennemerland.

Ondertussen hadden diverse omstanders en de collega's van Fabian zich verzameld onder de boom waar de kat ondertussen steeds hoger klom op steeds dunnere takken. Charlotte Bus, eigenaresse van Jaapie, ging met haar gezin een stukje wandelen en hoorde het angstige miauw van 'haar' Jaapie. Ze had net die morgen een oproep op Prikbord Castricum op Facebook geplaatst naar aanleiding van de vermissing van het dier.

De medewerkers van Donkergroen hebben hun werkzaamheden stilgelegd en zijn met hun hoogwerker richting kat gereden. Eén van de dames, van de ondertussen gearriveerde dierenambulance (Leonie en Lisenka), twijfelde geen moment en klom in het bakje om mee naar boven te gaan.

Jaapie werd uit de boom getild en overhandigd aan een dolgelukkige Charlotte. "Ik laat hem niet meer los, hij gaat gelijk mee naar binnen om door te warmen. En Fabian, collega's en dames van de dierenambulance ontzettend bedankt!"

Tekst en foto's: Erika Dekker-de Groot

Meer berichten