Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Interactieve fietsexcursie met de boswachter

De kans is groot dat u de afgelopen tijd hebt gezien dat PWN werkzaamheden in de duinen uitvoert. Grotere werkzaamheden worden namelijk vooral gepland in de winterperiodes, omdat dit een rustperiode is voor de natuur. Het duinbeheer van PWN draagt bij aan schone natuur, schone bronnen en uiteindelijk aan schoon drinkwater. Maar wat voor beheerwerkzaamheden doen ze dan precies in duinen? En waarom eigenlijk? Voor alle duinliefhebbers organiseert PWN zaterdag 10 februari een 'Duincollege bosbeheer'.

Tijdens deze interactieve fietsexcursie bezoekt u samen met de boswachter verschillende duinbossen ter hoogte van Bakkum en Egmond-Binnen en ook een gebied waar men bezig is met het uitvoeren van enkele maatregelen. Zo komen alle stadia van beheer aan bod en kunt u na afloop een ecologische gezond bos herkennen en weet u welke dieren en planten zich hier fijn voelen. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Dit 'Duincollege' vindt plaats op zaterdag 10 februari om 10:00 uur, Verzamelen bij Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum. Aanmelden is verplicht en graag vóór 9 februari 2018. Leeftijd vanaf 15 jaar. Neem uw duinkaart mee en kom op uw fiets naar het college.

Kijk voor meer informatie of aanmelden op deze site

Bron en foto: PWN

Meer berichten