Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pexels
Castricum

Alzheimer trefpunt: samen bewegen bij dementie

Op dinsdag 6 februari is het Alzheimer Trefpunt in Castricum, het onderwerp is: "Samen bewegen bij dementie".

Bewegen is goed voor mensen met dementie, dat staat vast. Veel onderzoeken hebben dit al aangetoond. Door letterlijk te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar het blijkt wel een remmende werking te hebben op de cognitieve achteruitgang. Daarnaast heeft het een positief effect op o.a. het slaappatroon, de eetlust, de stemming, de communicatie en kan het angst en onrust verminderen.

Wat kun je doen om fit te blijven bij dementie? En hoe kun je dit op een leuke manier samen doen? Gespreksleider Essy Ferares gaat hierover in gesprek met een Wynzen Pauzenga; hij heeft een eigen beweegstudio en veel ervaring op het gebied van bewegen bij dementie. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan op 6 februari naar het Alzheimer Trefpunt in Serviceflat Sans Souci, Sans Souci 113, 1902 CR Castricum. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest zal een bijzondere avond meemaken. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door de vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.

Bron: Alzheimer Nederland, afd. Midden-Kennemerland

Meer berichten