Afbeelding

Rachid Mohammadi en Erica Belandi winnaars 3e Strand- en duinloop

Sport Castricum

Op zondag 7 januari waren 427 lopers naar Castricum gekomen voor de 3e Strand- en Duinloop van dit winterseizoen. Doordat het ´s nachts gevroren had, was de start op het gras naast de atletiekbaan, vanwege de gladde atletiekbaan.

81 Deelnemers deden mee aan een korte afstand van 2,3 of 4 km. Deze, vooral jonge, lopers en loopsters liepen een mooie ronde in het bos. 346 Lopers liepen de 10,5 of 15 km, de meeste lopers deden dit als een soort van generale repetitie voor de kwart of halve marathon van Egmond die volgend weekend plaatsvindt. De lange routes gingen vanaf de atletiekbaan naar het strand van Castricum. Het strand was prima beloopbaar, het was eb, de lopers hadden wind in de rug en een zonnetje erbij.

De 10,5 km wedstrijdlopers gingen op het stille strand weer omhoog en via de duinen terug. Winnaar bij de mannen werd Rachid Mohammadi, bij de vrouwen was Erica Belandi de winnares.

De 15 km lopers liepen door naar Heemskerk en gingen via een mooie duinroute terug naar de atletiekbaan. Op deze afstand waren de winnaars Jurian Glas en Saskia Veerman.

Kijk voor de overige uitslagen op de website van Atletiekvereniging Castricum.

Bron: AV Castricum

Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 45 minuten geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 21 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34