Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Regio

Brandweer druk met stormschade

Castricum- De brandweer werd woensdag 3 januari 2018 om 12:17 uur opgeroepen voor de eerste stormschademelding aan de Plantenhove, waar een boom dreigde om te waaien tegen een woning. Deze is in goede samenwerking met de kraan van de gemeente netjes weggehaald, zodat het gevaar geweken was.
Na deze melding konden de brandweerlieden gelijk door naar een melding van stormschade aan een dakkapel aan de Prins Hendrikstraat. Hier hebben ze een deel van het zink en lood verwijderd, zodat ook hier het gevaar geweken was.

Om 14:49 uur werden de brandweerlieden opnieuw opgeroepen voor stormschade aan een schoorsteen aan de Chopinstraat. Door de storm was een deel van de schoorsteen los komen te zitten en dreigde naar beneden te vallen. Hierbij is de hoogwerker van de gemeente ingezet om op een veilige manier een deel van de schoorsteen te verwijderen.

Donderdagmiddag 4 januari om 14:29 uur werden ze opgeroepen vanwege een gaslucht in een woning aan de Geelvinckstraat. Na een klein onderzoekje en diverse metingen bleek de gaslucht afkomstig te zijn van de gashaard in de woonkamer waar een kleine lekkage was. Dit is even later verholpen door een verwarmingsmonteur.

Limmen- De brandweer werd woensdag 3 januari om 12:02 uur opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Westerweg in Heiloo. Later op de dag om 14:55 moesten ze naar De Graaf van Egmond in Egmond uitrukken voor een handbrandmelder die geactiveerd was. Hiervoor worden standaard twee tankautospuiten opgeroepen.

Akersloot- Op 3 januari om 14:30 uur is de brandweer samen met meerdere andere hulpdiensten uitgerukt voor een auto te water langs de A9 ter hoogte van het AZ-stadion. Hierbij was een bestuurster onwel geworden en was met haar auto op de kop in een sloot beland. De brandweer heeft haar uit de auto bevrijd en de bestuurster is meegenomen naar het ziekenhuis. Over haar toestand is verder niets bekend. Haar auto is uit het water getakeld en de politie heeft nog verder onderzoek gedaan.

Later, om 16:28 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om met de brandweerboot en samen met de brandweerboot en de tankautospuit van Uitgeest te gaan naar de Lagendijk in Uitgeest. Daar was een watersporter in de problemen geraakt.

Bron: Brandweer Castricum

Meer berichten