Afbeelding
Foto: Evelien Olivier

Brandweer in actie tijdens oud en nieuw

Algemeen Castricum

Castricum- Het was een vrij rustige jaarwisseling voor de brandweerlieden. Zij moesten een aantal keren in actie komen. De eerste melding was om 00:14 uur, toen ze een containerbrand konden blussen bij winkelcentrum Geesterduin. Deze hebben ze met één straal hogedruk geblust.

Op de terugweg naar de kazerne, rond 00:40 uur, stuitten ze op een flink buitenbrandje die het asfalt aantastte, en waarop werd besloten om de vuurhaard te doven met de bumpermonitor. De feestgangers vonden het erg jammer dat het vuur werd gedoofd, maar konden het wel begrijpen na wat uitleg van de brandweerlieden.

Om 01:49 uur kreeg de brandweer een melding van wateroverlast bij het RIBW aan de Oude Parklaan, waar een hoop water de woonkamer van een bewoner in kwam. Er was vuurwerk op het dak gegooid en hierdoor was er een gat in het dak gekomen. De brandweerlieden hebben het gat provisorisch weten af te dicht en het zou de volgende dag gerepareerd worden door een loodgieter.

Limmen- Om 01:18 uur konden de brandweerlieden een ondergrondse container blussen aan de Drie Linden, met een straal hogedruk en daarna een straal lagedruk om het goed af te blussen.

Bron: Brandweer Castricum

Foto's: Hans Peter Olivier en Evelien Olivier

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding