Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Vuurwerkoverlast? Meld het!

Algemeen Castricum

Wie overlast heeft van vuurwerk, kan dit dag en nacht melden. De gemeente zet extra mensen in, zodat er bij een melding snel iemand ter plaatste kan zijn. De gemeente en politie werken samen tegen vuurwerkoverlast. Wie iets wil melden rond overlast of illegaal afsteken kan het algemene nummer van de politie bellen: 0900 8844. De politie schakelt de toezichthouders in. De gemeente heeft tijdens de eindejaarsperiode extra toezichthouders op straat. Zij patrouilleren dagelijks op onregelmatige tijden. Op oudejaarsdag is er een dubbele inzet.

Wanneer en waar afsteken

Vuurwerk afsteken is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en Nieuwjaarsdag 1 januari 2.00 uur.

Verder geldt een vuurwerkverbod binnen een afstand van 50 meter van kinderboerderijen, huizen met rieten daken, bejaardenhuizen, tunnels en tankstations. Dit vuurwerkverbod geldt ook in de omgeving van de molen De Oude Knegt aan de Pontweg-Noord te Akersloot, en de Molens in Uitgeest: De Dog, De Kat en de tweede Broekermolen. De toezichthouders zijn hier tijdens oudejaarsavond extra alert op.

Brief burgemeester

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar hebben een brief van burgemeester Mans ontvangen. Naast een nieuwjaarswens bevat de brief informatie over het veilig afsteken van vuurwerk én het verzoek om rekening te houden met andere inwoners.

"Sommige inwoners schrikken van elke knal. Anderen durven hun huis niet uit omdat ze bang zijn voor schade", aldus de burgemeester. Hij wijst ook op de vele gewonden door vuurwerk, vaak omstanders die gewond raken door vuurwerk van anderen.

Vuurwerkdebat

De afgelopen maanden hebben veel inwoners gereageerd op de vuurwerkdiscussie. De conclusie van de gemeente hieruit is dat de meeste inwoners elkaar wel het plezier gunnen van vuurwerk afsteken rond de jaarwisseling. Wel zijn illegaal vuurwerk en afsteken buiten de toegestane tijden veelal een grote ergernissen. Daarom zet de gemeente nu extra toezicht in. En roept inwoners op om overlast vooral te melden.

Bron: Gemeente Castricum

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 3 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 6 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20