Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Bakkum

Samen zingen op kerstavond

Vorig jaar beloofden de deelnemers aan de samenzang in Bakkum dat zij er ook dit jaar weer bij zouden zijn. Dus ook dit jaar kan er op kerstavond weer volop gezongen worden bij de kerstboom op het pleintje in Bakkum. Gekleed in Dickensstijl gaan de leden van Muziekvereniging Emergo weer wat moois maken van dit inmiddels tot traditie geworden evenement. En zoals altijd worden de teksten met een beamer op een groot scherm geprojecteerd.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom om tegen een kleine vergoeding de kelen alvast te smeren met warme chocolademelk en glühwein. Het kerstensemble van Emergo begint om 19.15 uur met spelen. Om 19.30 uur begint de samenzang.

Emergo is ontzettend blij dat Theo Veldt weer bereid is om er met een grote kraan en oplegger voor te zorgen dat het grote projectiescherm geplaatst kan worden en er een podium is voor de muzikanten. Zo komen hun prachtige klanken en mooie kleding nog beter tot hun recht.

PWN heeft ook dit jaar weer een mooie kerstboom ter beschikking gesteld. Met hulp van Alwin Hes is de metershoge boom met een kraan stevig op het plein neergezet. De vele vrijwilligers van Emergo zorgen er tot slot voor dat het weer een sfeervolle samenzang wordt vol saamhorigheid. Om de samenzang nog sfeervoller te maken wordt het publiek uitgenodigd een winddicht sfeerlichtje mee te nemen.

Nieuw dit jaar is dat iedereen die dat wil een kerstwens in de kerstboom mag hangen. Emergo nodigt u uit om een kleine foto van een dierbare mee te nemen. Ook kunt u een gedichtje maken, een kleine tekening, een kerstwens of wat u maar wilt. Op kerstavond kunt u die bij het kraampje in een doorzichtige weersbestendige kerstbal doen en tijdens de samenzang in de kerstboom hangen. De kerstballen zijn 8 cm in doorsnee en worden door Muziekvereniging Emergo gratis ter beschikking gesteld.

De leden van muziekvereniging Emergo hopen dat veel inwoners van Bakkum en Castricum, maar ook daarbuiten, weer in de gelegenheid zullen zijn om op 24 december bij de kerstboom bij elkaar te komen om met elkaar kerstliederen te zingen. Gelet op de verwachte drukte zal de omgeving van het pleintje worden afgesloten voor verkeer.

Bron en foto: Emergo Castricum

Meer berichten