Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kerstmarkt Tuin van Kapitein Rommel

Cultuur Castricum

Op zaterdag 16 december van 16.30-19.30 uur wordt weer de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden in de Tuin van Kapitein Rommel. Op deze sfeervolle markt staan diverse kraampjes met leuke cadeau-artikelen voor de decembermaand. De kraampjes zijn onder andere ingericht door instellingen die een goed doel vertegenwoordigen, zoals Wereldwinkel Castricum. Wereldwinkel Limmen staat dit jaar voor het laatst op de markt. Straatkinderen van Kathmandu zijn als vanouds van de partij. Ook is dit jaar Alzheimer Nederland afdeling Kennemerland aanwezig met verkoop van kleine, vaak handgemaakte presentjes, waarvan de opbrengst naar Alzheimer Nederland gaat en met boeken waarin dementie een rol speelt. Ook zijn er folders om mee te nemen. Karin Glorie verkoopt zelfgemaakte kleding vanuit haar kraam. Nieuw dit jaar zijn twee kramen van waxsmelts, zij personaliseren ter plekke kerstballen.

In de kas en vanuit de eigen kraam verkopen de vrijwilligers vogelvoederbakjes, vogelhuisjes, pindaslingers, kerststukjes, lichtjes en kleurige kaarsen in allerlei modellen gemaakt van gerecyclede kaarsen, mooie houten lantaarns en nog veel meer! De opbrengst gaat naar de Tuin van Kapitein Rommel. Kinderen kunnen een leuk cadeautje grabbelen uit de grabbelton. De kerststal in de kas is van Ria Terluin evenals de versieringen in de Tuin.

In ons tuinhuis achter in de tuin is weer de prachtige sfeervolle kerststal te bewonderen met de poppen van familie De Leur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door vioolgroep De Christmas Fiddlers, Fontagara en Emergo. Een heerlijk glühwein en erwtensoep maakt deze kerstmarkt helemaal compleet.

Bron en foto: Tuin van Kapitein Rommel

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57