Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Mooi gebaar Kruijswijk Tweewielers

Marleen Heeman, coördinator van het fietsproject voor anderstaligen was blij verrast door het aanbod van Kruijswijk Tweewielers om fietsen beschikbaar te stellen voor het fietsproject. Anderstaligen leren in dit project van vrijwilligers zowel de praktijk als de theorie van het fietsen op het plein bij het gemeentehuis. Daarnaast leren zij de fietsen te repareren en worden zij geholpen bij de aanschaf van een tweedehands fiets.

Dankzij Kruijswijk Tweewielers kan het bestand aan tweedehands fietsen worden aangevuld met enkele puntgave fietsen. Deze fietsen worden tegen een kleine vergoeding ter beschikking gesteld aan anderstaligen die een fiets nodig hebben. Ook bijstandsgerechtigden kunnen via hun ambtenaar gebruik maken van dit project.

Fietsen betekent zelfstandigheid, zelf je kinderen naar school brengen, zelf je boodschappen doen en naar je school of werk fietsen. En natuurlijk geeft zelf fietsen plezier. Tijdens de winterstop tot half maart is er alleen individuele fietsondersteuning en vervallen de groepslessen op vrijdagmorgen.
Welzijn Castricum is blij met deze geste van de fietshandel, maar ook met de vele vrijwilligers die zich in willen zetten om vluchtelingen op allerlei terreinen te ondersteunen.

Op dit moment is er veel vraag naar taalondersteuning, dus wie zo'n uur à anderhalf uur per week het Nederlands spreken wil oefenen met een anderstalige kan zich aanmelden bij Welzijn Castricum, tel. 0251-656562, info@welzijncastricum.nl. Meer informatie over de ondersteuning van Welzijn Castricum aan anderstaligen is te vinden op www.welzijncastricum.nl

Bron en foto: Stichting Welzijn Castricum

Meer berichten