Logo uitkijkpost.nl
Aleid Bos
Aleid Bos (Foto: Aangeleverd)
Castricum

Hulpsint Aleid rijmt bij LAAN

Een sinterklaasgedicht bij een cadeau? Natuurlijk! Dit jaar krijgt de Sint hulp bij het dichten. Kom naar Boekhandel Laan, geniet daar een heerlijke kop koffie en vertel de hulpdichter iets over cadeau en ontvanger en ontvang uw gedicht later gratis via de mail. De hulpdichter zit tussen 11 en 12 uur voor u klaar op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december. 

Aleid Bos is tekstschrijver/redacteur. Ze schrijft interviewartikelen voor de Belastingdienst, redigeert onderzoeksrapporten van de Inspectie voor het Onderwijs, soms corrigeert ze een proefschrift: 'Niet veel mensen lezen een proefschrift van kaft tot kaft. Ik lees tot het ISBN aan toe.' Haar bedrijf is gevestigd in Castricum. Ideaal, want na uren achter haar bureau waait ze graag uit aan zee. Ze liep al een aantal jaren rond met het idee om haar rijmtalent te laten zien. Boekhandel Laan geeft Aleid graag haar podium want een gratis rijm is een toegevoegde waarde bij een aankoop. Zelf zegt Aleid: 'Een beleidsrapport op rijm zetten. Ik zou het gewoon een keer moeten doen.'

Op zaterdag 2 december is ook de bekende muzikant Jan van der Schaaf aanwezig. Hij speelt de leukste Sinterklaasliedjes op de piano en wellicht ook op zijn accordeon. De piano was een cadeau van vrienden en is net gestemd door de Castricumse pianostemster Marlies van der Kooy. Jan speelt ook op zondag 3 december van 15.00u. tot 16.30u. Op zaterdag 2 november speelt Jan ook in de namiddag tot sluitingstijd.

Bron en foto: Kantoorboekhandel LAAN

Meer berichten