Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Van het gas af

Gas is nog steeds de nummer één brandstof als het gaat om koken en het verwarmen van huizen en douche/bad water. Er zijn verschillende redenen waarom je zou willen overschakelen op een andere energiebron: klimaat, Groningen, financiële voordelen of veiligheid.

Twee bijeenkomsten samen met CALorie
De eerste bijeenkomst was op 14 november in het gemeentehuis van Castricum, georganiseerd door CALorie. Die avond is in de – tot de nok gevulde – raadszaal diep ingegaan op de techniek en de praktijk van het verwarmen van huizen door middel van warmtepompen, zowel met aardwarmte- als luchtwarmte-installaties. Een avond die leuk en leerzaam was. Als u er niet bij was, kunt u altijd nog de video bekijken op de site van CALorie die is gemaakt van de avond. 

Op a.s. vrijdag 1 december gaan ze in het TT Café nader in op de overwegingen. Waarom zou u van het gas af willen? De avond wordt gestart met een korte terugblik op de eerste bijeenkomst en ze gaan vervolgens in op hun eigen overwegingen. Eerst inventariseren wat de verschillende onderwerpen zijn, en vervolgens wordt dit in OpenSpace (wordt toegelicht) verder uitgewerkt. Bent u graag een pionier? En bent u eigenlijk nog wel pionier als u nu van het gas af gaat, of is het inmiddels voldoende bewezen technologie? Samen gaan ze onderzoeken wat er nodig is voor de transitie naar een duurzamere wijze van stoken en verwarmen. Waarom zou u wachten of wanneer zou u het wel willen? Ze gaan het dus niet zozeer hebben over de technische kant, maar over de praktische overwegingen die daarbij spelen.

Ook op 1 december zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig waar u eventueel met vragen terecht kunt.

Welkom op vrijdagavond 1 december 19:00 – 21:00, aanvang van het programma om 19:30.
Locatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).

Bron: Transition Town Castricum

Meer berichten