Logo uitkijkpost.nl
Koen van den Driesche
Koen van den Driesche (Foto: aangeleverd)
Castricum

Invloed Oer-IJ op ontstaan Castricum en omgeving

De geboren en getogen Castricummer Koen van den Driesche komt op donderdagavond 7 december in Huis van Hilde een lezing houden over de enorme invloed, die het Oer-IJ heeft gehad op de inrichting van het landschap in Castricum en omgeving. Dat zal hij doen aan de hand van talloze aansprekende voorbeelden van plekken waaraan je die geschiedenis nog steeds kunt aflezen.

Koen van den Driesche, afgestudeerd landschapshistoricus, werkt als adviseur fysieke leefomgeving in het Waddengebied en is bestuurslid van het Hunebedcentrum in Borger. Als aankomende fysisch geograaf schreef hij een masterscriptie voor de Rijksuniversiteit Groningen over de historische landschapsinrichting van de Castricummerpolder. Het rapport is te lezen via de website www.oerij.eu.

De titel van zijn lezing in Huis van Hilde is 'Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap'. Het Oer-IJ was een noordelijk zijtak van de Rijn die tot aan het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Vanaf het moment dat stukken grond droog vielen, begonnen mensen er een bestaan op te bouwen.

Kaarten kunnen nu al worden gereserveerd. Bij voorkeur via de websites oerij.eu of huisvanhilde.nl, of anders telefonisch; 023-5143247. De kosten voor deze avond bedragen 10 euro, inclusief koffie.

Bron en foto's: Huis van Hilde

Meer berichten