Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Brandweernieuws met o.a. brand in papiercontainer

Castricum- Maandagochtend vroeg om 04:43 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt naar een woning aan de Jacob Catstraat, omdat er in de woning een co melder bleef afgaan. De bewoners vertrouwden het niet en hebben de brandweer laten komen. De brandweer heeft in de woning diverse metingen verricht, maar kon geen rare concentratie meten. Later bleek dat de batterij van de melder leeg was, dat veroorzaakte het alarm.

Dezelfde dag om 11:00 uur hebben ze een ondergrondse papiercontainer geblust aan de Prins Hendrikstraat. Dit hebben ze in eerste instantie gedaan met één straal hogedruk van de tankautospuit. Daarna hebben ze de container vol laten lopen met water vanuit de brandkraan, die aan de overkant van de weg lag.

Donderdag was er om 20:30 uur een loze brandmelding bij de Opnamekliniek aan de Oude Parklaan.

Zondagmiddag om 16:19 uur hebben de spuitgasten in samenwerking met de ambulancedienst en het personeel van de ladderwagen van Heemskerk iemand naar beneden gehesen aan de Polanenlaan. Dit in verband met gezondheidsredenen. Die persoon moest mee naar een ziekenhuis.

Limmen- Maandagmiddag om 17:30 uur was er sprake van een brandgerucht aan het Theebos. De brandweer heeft daar een onderzoek ingesteld, maar heeft geen brand kunnen vinden.

Donderdagochtend was er om 09:17 uur een loze brandmelding bij zorgcentrum De Cameren.

Zaterdagavond om 19:28 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Warmoezierslaan in Heiloo. Bij aankomst kwamen de vonken al flink uit de schoorsteen. De brandweer heeft de schoorsteenbrand geblust en geveegd met behulp van de hoogwerker van brandweer Alkmaar.

Bron: Brandweer Castricum

Meer berichten