Logo uitkijkpost.nl
Limmen

Vreemd- en oud geld voor oogoperaties in derdewereldlanden

Nederlanders doneren massaal oud- en vreemd geld in verzamelzuilen, te vinden in meer dan 800 verschillende supermarkten. Ook in Albert Heijn Limmen staat een zuil. Wie nog oud- en vreemd geld in huis heeft kan dit in de zuil bij Albert Heijn aan de Vuurbaak doen. Met de opbrengsten, die worden omgezet in Euro's worden oogoperaties uitgevoerd in derdewereldlanden.

Achtennegentig procent van alle Nederlanders heeft al jaren oud- en vreemd geld in de bureaulade liggen. De meesten weten niet goed wat daarmee te doen. Sinds 2005 zamelen vele Lionsclubs dit geld in middels een vijftigtal zuilen, die circuleren over 800 supermarkten. Via het Lions netwerk wordt het geld omgezet in Euro's. Bij besteden van die Euro's verhoogt de Stichting Wilde Ganzen het bedrag nog met 50%.

Sinds het begin van de actie werd reeds een bedrag bijeen gebracht van 520.000 euro, waardoor 35.000 oogoperaties konden worden uitgevoerd. Jaarlijks wordt totaal 2.000 kilogram aan munten en 10.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Kijk voor meer informatie op www.vreemdenoudgeld.nl

Bron en foto: Kees G. Kroone

Meer berichten