Logo uitkijkpost.nl
Foto: Energiecoöperatie CALorie
Castricum

Lokale zonnepanelenactie weer van start

Binnenkort organiseert CALorie al weer de vierde zonnepanelenactie in de gemeente Castricum. Tijdens de vorige zonnepanelenactie van CALorie legden bewoners 1416 zonnepanelen op hun daken.

"Ook in deze vierde actie zullen weer veel mensen kiezen voor zonnepanelen", zegt CALorie-coördinator Manuel den Hollander. "Je zou kunnen stellen dat er meer geschikte lege daken zijn dan ooit. Want de zonnepanelen zijn nu zo lichtgevoelig en goedkoop, dat ook de voorheen minder logische daken op oost, west en zelfs noord nu een mooi rendement behalen."

De vorige acties liet CALorie meestal ingaan op een algemene duurzame energie-avond, in het gemeentehuis. Dat zal nu anders zijn. Er worden speciaal voor de zonnepanelenactie drie avonden georganiseerd, respectievelijk in kern Castricum, kern Akersloot en kern Limmen. Den Hollander: "We hebben het idee dat er meer dan ooit te vertellen valt over zonnepanelen. Zo is de wereldmarkt opnieuw veranderd het afgelopen jaar. En ik vermoed dat mensen benieuwd zijn naar het effect van verandering in de salderingsregeling die de nieuwe regeringscoalitie aankondigde. Die lijkt op zich positief. Maar waar kan de bewoner op rekenen?"

De vernieuwde website voor de vierde Lokale Actie Zonnepanelen gaat 'live' op 30 oktober. Inschrijven kan vervolgens tot en met 28 februari 2018. Er zijn nog twee informatieavonden: op 6 november in 't Kruispunt in Akersloot en op 7 novermber in de Oude School in Limmen.

Meer lezen over de actie en vrijblijvend een offerte aanvragen kan vanaf 30 oktober op de website van CALorie, http://www.calorieenergie.nl/

Bronnen: http://www.castricum105.nl/ en Energiecoöperatie CALorie

Foto: Energiecoöperatie CALorie op Facebook

Meer berichten