Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Open dag Rode Kruis Castricum

Algemeen Castricum

Jaarlijks raken in Nederland maar liefst 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Het is dan van groot belang te weten hoe je moet handelen. Zaterdag 11 november op de dag van de hulpverleners organiseert het Rode Kruis Castricum een open dag tussen 11.00 en 14.00 uur op het Kooiplein 24A in Castricum. Er worden diverse EHBO demonstraties gegeven, onder andere met een lotusslachtoffer. Ook wordt er meer informatie gegeven over de diverse EHBO cursussen.

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Het Rode Kruis streeft naar meer EHBO-kennis, zodat iedereen zichzelf en een ander kan helpen in geval van nood. Het Rode Kruis helpt je graag op weg en laat je kiezen uit een breed aanbod aan EHBO-cursussen voor zowel consumenten als professionals, variërend van een 3 uur durende workshop tot en met een erkende cursus uitgebreide EHBO in 20 uur. 

Op de open dag worden diverse EHBO demonstraties gegeven, onder andere met een lotusslachtoffer. Ook worden de verschillende internationaal erkende cursussen toegelicht. Bij inschrijving op de open dag ontvangen de deelnemers  een actiekorting en een verbanddoos voor in de auto cadeau. 

In december en januari start de cursus EHBO aan baby's en kinderen. Veel ouders en verzorgers weten niet wat zij moeten doen als een kind een ongeval krijgt of zich verslikt. Ze leren hier wat ze moeten doen bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen en baby's. Begin februari start een uitgebreide EHBO cursus. Hier doen de cursisten zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op. Levensreddende handelingen worden toegelicht, zoals reanimatie en het toepassen van de AED.

Bron: Het Nederlandse Rode Kruis 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 2 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57