Jan Molenaar
Jan Molenaar Foto: Aangeleverd

Orkestleider (81) brengt ode aan nieuwe theaterzaal

Cultuur Castricum

Pop- én jazz-zangeres Laura Schoegje treedt zaterdag 9 december op met de 19 man sterke JM Big Band onder leiding van Jan Molenaar (81) uit Limmen. Zij zijn samen exclusief voor Castricum te zien en te horen in het programma 'Cotton Club'. Bandleider Jan Molenaar brengt met het concert een ode aan het nieuwe Cultureel Centrum Geesterhage, dat dit jaar zijn deuren heeft geopend. De voorverkoop van het concert begint 1 november.

 'Cotton Club' is een verwijzing naar de befaamde nachtclub in New York waar ten tijde van de drooglegging op alcohol een eeuw geleden topmusici optraden als Duke Ellington, Cab Calloway en Louis Armstrong. Het publiek wordt onthaald op een swingende avond met bekende en nieuwe arrangementen van jazzhelden onder wie Gordon Goodwin.

JM Bigband is een grote naam in de binnen- en buitenlandse jazzwereld. Jan Molenaar staat al bijna vijftig jaar als dirigent voor zijn orkest. In een halve eeuw is het ensemble over de hele wereld opgetreden zoals met de Amerikaanse saxofonist Johnny Griffin. In eigen land op het North Sea Jazzfestival en in een theatertournee met het Rosenberg Trio. 

Het oeuvre van Limmer jazzveteraan Jan Molenaar - in Wormerveer dreef hij tientallen jaren een eigen muziekuitgeverij die nog steeds bestaat -  omvat zo'n 650 titels. Met zijn orkest werden jazzvocalisten begeleid onder wie Eddy Doorenbos en Rita Reys, en ook zangers uit hele andere disciplines, zoals operazanger Marco Bakker en Josee Koning. De samenwerking met Laura Schoegje gaat terug tot 2009. De zangeres heeft inmiddels een eigen formatie, Dutch. In december is ze net teruggekeerd van een tour door Italië.
Het repertoire van de Big Band is in de loop der jaren wel veranderd; speelde het orkest in het begin van zijn bestaan voornamelijk Zuid-Amerikaanse ritmes en stukken uit de 'Big Band Era' (plm. 1935-1945), later verlegde de repertoirekeuze zich naar eigen werk en eigentijdse stukken zoals van Sammy Nestico, Thad Jones, Quincy Jones en Gordon Goodwin.

JM Big Band featuring Laura Schoegje in 'Cotton Club' in CC Geesterhage op zaterdag 9 december 201, aanvang 20:15 uur. Zaal open 19:45 uur. Toegang € 12,50. 
Voorverkoop aan de zaal vanaf 4 november; reserveringen worden aangenomen op het emailadres janwilleke@molenaar.com

Bron en foto: Jan Molenaar

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 20 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01