Televisie-vossen uit de jaren '60. V.l.n.r.: Zuster Klivia (Pauline van Vliet), Bromsnor (Hans Boot), Pipo (Cor Smit), Greet Verkleedt (sponsor slotfeest), Mammaloe (Erica Brouwer), Swiebertje (Arend Bron) en Dorus (Jan van der Schaaf)
Televisie-vossen uit de jaren '60. V.l.n.r.: Zuster Klivia (Pauline van Vliet), Bromsnor (Hans Boot), Pipo (Cor Smit), Greet Verkleedt (sponsor slotfeest), Mammaloe (Erica Brouwer), Swiebertje (Arend Bron) en Dorus (Jan van der Schaaf) Foto: Nico Lute

Unieke afsluiting jubileum Oud-Castricum

Algemeen Castricum

Na maanden actief te zijn geweest met diverse projecten in het kader van het 50-jarig bestaan van de Werkgroep Oud-Castricum, houdt de jubileumcommissie het komend weekend een daverend slotfeest in en rond Geesterhage.

Het weekend start op vrijdagavond 3 november met een voorstelling van de cabaretgroep van Dick Groot. Deze voorstelling wordt nogmaals opgevoerd op zondagmiddag 5 november. The Frogs en DJ Sunfield brengen op zaterdagavond 4 november muziek uit de zestiger jaren ten gehore. Ook de jeugd wordt zeker niet vergeten, want op zaterdagmiddag zijn er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

Tussen 14.00 en 17.00 uur kan er een fiets/fotospeurtocht worden gereden. Daarvoor wordt rond 13.30 uur de eerste routekaart uitgereikt aan wethouder Marcel Steeman. De route leidt langs de uitvergrote winnende foto's die staan opgesteld in de wijken die aan het buurtenproject hebben meegedaan. De makers van de foto's of degenen die erop staan zijn bij de foto's aanwezig om hun verhaal te vertellen. In de buurt van elke foto kunnen kinderen een vos zoeken die in de huid van een televisieheld uit de jaren '60 is gekropen.

Verder kunnen de kinderen meedoen aan een heuse bakwedstrijd die gebaseerd is op gebak uit de zestiger jaren. Dat houdt in, dat ze in Geesterhage tussen 13.00 en 14.00 uur hun baksels (gemaakt met opa en oma?) moeten inleveren. Rond 16.15 uur zal burgemeester Mans het winnende koekje of taartje bekend maken. Daarna mogen alle producten worden opgegeten en volgt er een kinderdisco.

Omroep Castricum, dat nu ook in Geesterhage zetelt, besteedt eveneens aandacht aan de festiviteiten. Tussen 14.00 en 15.00 uur kan men in de studio 'gouwe ouwe' verzoeknummers aanvragen en iemand via de radio de groeten doen. Al vanaf 16.00 uur draait DJ Sunfield zijn muziek uit de jaren '60 in het restaurant.

Daarnaast zijn er een aantal interessante tentoonstellingen te bezichtigen. Niet alleen zijn er veel ingezamelde buurtfoto's te zien, maar ook trouwfoto's van mensen die in 1967 zijn getrouwd.
De dag wordt afgesloten met een nostalgisch optreden van The Frogs in theater Koningsduyn. Kaarten hiervoor à € 5,- (incl. consumptie) zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal die om 19.30 uur open gaat.

De cabaretvoorstelling 'Tussen de schuifdeuren' is voor vrijdagavond uitverkocht. Voor zondagmiddag 14.00 uur zijn er nog enkele kaarten à € 12,50 (incl. consumptie) verkrijgbaar bij Boekhandel Laan.

Tot slot hoopt de jubileumcommissie op een droge en niet al te koude zaterdag. Bij uitermate slecht weer wordt de fietstocht afgelast, maar de Vossenjacht wordt dan in winkelcentrum Geesterduin gehouden. Iedereen kan dan wel in Geesterhage de buurtfoto's komen bekijken en daar ook een routekaart ophalen voor het rijden van de fietstocht op een droger moment.

Meer informatie over het slotweekend van Oud-Castricum is te vinden op www.castricum1967.nl.

Bron: Werkgroep Oud-Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57