Afbeelding
Foto: Evelien Olivier

Brandweernieuws met o.a. explosie en brandstichting

Algemeen Castricum

Dinsdagochtend om 9:23 werden de brandweerlieden opgeroepen om een meting te verrichten aan de Laan van Albert's Hoeve in Castricum. Er had daar een explosie onder de grond plaatsgevonden, waarbij de stoeptegels omhoog waren gekomen. De brandweer kon geen vreemde concentraties meten en heeft de monteurs van de stroomvoorziening afgewacht. Er was namelijk een elektrakabel geëxplodeerd, waardoor een groot deel van Castricum zonder stroom was komen te zitten. De monteurs hebben het probleem weer verholpen.

De brandweer Limmen moest dinsdagmiddag om 13:54 uitrukken naar de Vredenoord in Heiloo voor een ongeval met gevaarlijke stoffen in een woning. Er bleek in de woning een thermometer gevallen te zijn en deze was stuk gegaan. Hierdoor was er kwik gelekt. De brandweerlieden hebben alles opgeruimd door een stuk vloerbedekking te verwijderen en dit in een vuilniszak af te voeren.  Bij de actie waren ook de officier van dienst en de officier gevaarlijke stoffen aanwezig.

Dinsdagavond om 20:06 kreeg de meldkamer bijna gelijktijdig twee containerbranden door via 112. Waarop ze besloten om de brandweerlieden van Castricum in te zetten aan de Koekoeksbloem bij basisschool De Montessori en Brandweer Limmen te sturen naar basisschool Helmgras aan het Korte Land. Er was een duidelijk signalement van de vermoedelijke zelfde brandstichters gegeven door de melders. Een grote zoekactie van de politie leverde helaas niets op.

Donderdagochtend om 10.00 uur kregen de spuitgasten een melding dat er twee personen vast zaten in een lift aan de Professor van der Scheerlaan in Castricum. De brandweerlieden hebben de twee personen uit de lift bevrijd en de lift in afwachting van de monteur buiten dienst gesteld.
Later op de dag was er om 19:45 een loze brandmelding bij serviceflat Sans Souci.

Een uurtje later konden ze uitrukken voor een fiets die in de brand stond achter het NS station. Deze hebben ze met één straal hogedruk geblust. Bij deze brand waren ook weer twee jonge brandstichters waargenomen, maar deze waren bij aankomst van de brandweer en politie alweer gevlogen.

Bron: Brandweer Castricum

Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 14 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30