Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Weervrouw Helga van Leur terug in De Hoep

Algemeen Castricum

Waterdag 25 oktober over klimaatverandering en veiligheid

Zware regenbuien en lange periodes van droogte, door de klimaatverandering is dat de weersvoorspelling voor de komende jaren. Tijdens de Waterdag op woensdag 25 oktober in PWN Bezoekerscentrum De Hoep, leert en ervaart jong en oud hoe we ons kunnen beschermen tegen toekomstige wateroverlast. Ex-weervrouw Helga van Leur is ook dit jaar weer van de partij om een (fictief) weerbericht uit 2050 te presenteren. Op de Waterdag is er van alles te beleven in De Hoep!

Helga van Leur

Het Weerbericht 2050 begint om 13.00 uur. Eerst wordt de uitslag van de wedstrijd 'De mooiste groene tuin!' bekend gemaakt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het Nieuwsblad voor Castricum en Fotoclub Castricum. Vervolgens spreekt Helga van Leur samen met Jan Wijn van het hoogheemraadschap, over de verwachte veranderingen in het weer en over de impact van klimaatverandering op ons dagelijks leven. De presentatie wordt herhaald om 14.30 uur.

Wie meer wil weten over de 'stuivende duinen' krijgt ter plaatse, in de duinen, uitleg van de PWN boswachter. Met de huifkar kan een kijkje worden genomen bij de 'Kwal', de locatie voor zoetwaterwinning van PWN. Verder is te zien hoe je je eigen tuin kunt verfraaien, en er tegelijkertijd voor kunt zorgen dat regenwater goed kan weglopen. Dit scheelt water in het riool dat het extra water moet verwerken. Wie wil kan een 'vergroend' schetsontwerp van zijn voortuin laten maken.

De Waterdag wordt georganiseerd door de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waterleidingbedrijf en natuurbeheerder PWN en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Het thema van de dag is 'Waterveiligheid'. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur terecht in De Hoep voor demonstraties, presentaties, exposities en excursies. Vorig jaar trok de presentatie van Helga van Leur zoveel publiek dat niet iedereen naar binnen kon. Helga komt daarom dit jaar graag weer, maar wie zeker wil zijn van een plek kan zich het beste vooraf opgeven bij De Hoep.

Opgeven
U kunt zich opgeven voor de huifkartocht, de fietsexcursie naar de stuivende duinen en het Weerbericht 2050 van Helga van Leur aan de balie van Bezoekerscentrum De Hoep of via tel. 0251 661 066. Haal uw kaartje op de dag zelf bijtijds op aan de balie.

Meer informatie over de Waterdag met het volledige programma is te vinden op www.castricum.nl/waterdag.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest gisteren
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01