Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kinder zwerfboek station bij speel-o-theek Castricum

Cultuur Castricum

Toen de speelotheek in de bibliotheek was gevestigd, gingen kinderen boeken lenen en daarna kwamen ze bij hen speelgoed uitzoeken. Spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Lezen is dat ook en de speel-o-theek wil dat extra gaan steunen via een kinder zwerfboek station. In Castricum is dat het enige openbare zwerfboek station en de speel-o-theek denkt dat ze kinderen hiermee een groot plezier doet om gratis boeken te komen uitzoeken.

Er zijn vaak boeken in huis die eenmalig worden gelezen. Je kan een boek laten "zwerven"; er zit dan een speciale sticker op, je legt het boek ergens neer en een ander kind kan dan het boek ook lezen. Bij het kinder zwerfboek station kan je je boek doneren en natuurlijk kies je dan een ander leuk zwerfboek om te lezen. Voor alle kinderen in onze gemeente en voor alle leeftijden. Net als het speelgoed in de speelotheek. De speel-o-theek streeft ernaar om een zo groot en uitgebreid mogelijke kinderboeken collectie te hebben. Dat ze extra steun krijgen van boekhandel Laan maakt ze erg vrolijk, "zij steunen ons zwerfboek station en doneren regelmatig boeken aan ons".

Op woensdag 4 oktober om 15.00 uur zal Anita Boots ons kinder zwerfboek station feestelijk komen openen. Anita is een Castricumse kinderboekschrijfster en heeft twee kinderheksenboeken geschreven.

Speel-o-theek Castricum is gevestigd in de Sokkerwei bassischool en open op woensdag 15-16 uur, zaterdag 11-13 uur en dinsdag 9-10 uur. Snuffel thuis in je boekenstapel op welk boek je uitgekeken bent en een ander kind blij mee wilt maken. Meer informatie over zwerfboeken vind u op www.kinderzwerfboek.nl, het is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Bron en foto: Speel-o-theek Castricum

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57