Afbeelding

Samen aan de slag met veiligheidsmaatregelen horeca Castricum

Algemeen Castricum

Na de zomervakantie, vanaf 15 september, worden extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd in het uitgaansgebied van Castricum. Dit heeft de burgemeester met de horecaondernemers, de portiers organisatie en de politie afgesproken. De belangrijkste maatregel is dat op vrijdag- en zaterdagavonden iedereen van 21 jaar of jonger zich moet legitimeren voordat ze worden toegelaten in de horeca. Het legitimeren gebeurt op een centrale plaats door een horecaportier met behulp van een ID-scanner. Zo wordt snel de leeftijd van de bezoeker vastgesteld. Wanneer je boven de 18 bent krijg je een stempel waarmee je toegang krijgt tot de horeca en alcohol mag bestellen. Als je nog geen 18 bent krijg je een andere stempel en kan je geen alcohol bestellen. ID-bewijzen waarmee wordt gefraudeerd en valse ID-bewijzen worden direct ingenomen en vernietigd.

Op Texel wordt op dezelfde wijze met succes samengewerkt. Na drie maanden wordt gekeken of het in Castricum ook goed werkt. In deze proefperiode worden ook jassen e.d. die worden verstopt in het horecagebied ingenomen en wordt het verboden om te parkeren in de Dorpsstraat recht voor de horeca. Daarnaast stelt de burgemeester een gebiedsontzeggingen beleid vast. Wie zich misdraagt mag dan helemaal niet meer in het horecagebied aanwezig zijn.
Deze maatregelen vullen de maatregelen aan die de burgemeester heeft genomen na enkele  geweldsincidenten. Er is al live cameratoezicht, er worden extra politie en mobiele beveiligers ingezet en de politie en de portiers zijn uitgerust met bodycams. Door het extra toezicht wordt er snel opgetreden en gereageerd op meldingen. Ook gelden in alle horeca dezelfde huisregels en worden horecaontzeggingen bij wangedrag uitgereikt. Sinds 1 januari kan de politie bij geweldincidenten vaststellen of drugs of alcohol is gebruikt, als dat zo is dan is dat een strafverzwarende omstandigheid.

Met de horecaondernemers, de portiers organisatie en de politie samen zijn de extra maatregelen afgesproken om het uitgaan in Castricum veiliger te maken. Ook wordt zo gezorgd dat niet aan minderjarigen wordt geschonken. Naar verwachting dragen de maatregelen ook verder bij aan het beperken van overlast.

Bron: gemeente Castricum
Foto: Erika Dekker-de Groot

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01