Afbeelding
Foto: aangeleverd

Apotheek Geesterduin verhuist naar nieuwbouw Aan de Hage

Algemeen Castricum

Ontwikkelaar Biesterbos (VolkerWessels) realiseert de nieuwe huisvesting van apotheek Geesterduin. De apotheek verhuist naar 'Aan de Hage', de nieuwbouwlocatie naast Geesterhage in Castricum. Hier kan de apotheek haar dienstverlening moderniseren en verder ontwikkelen. De ligging is net zo centraal als de huidige locatie en completeert de bestaande voorzieningen in Geesterhage.

Zilverzand
Het in aanbouw zijnde appartementengebouw Zilverzand, onderdeel van het plangebied 'Aan de Hage', bevat op de begane grond een ruimte van circa driehonderd vierkante meter. Deze zal volledig in gebruik genomen worden door de apotheek. In tegenstelling tot de huidige vestiging, kan men hier alles op één niveau inrichten. Hierdoor kunnen zowel de afgiftebalie als diverse afgescheiden ruimtes voor cliënt-gesprekken, informatievoorziening en andere ondersteunende functies goed gefaciliteerd worden. Apotheek Geesterduin kan hierdoor haar serviceniveau verder optimaliseren.

Geesterhage
In het volledig gerenoveerde Geesterhage zijn diverse (para)-medische en maatschappelijke voorzieningen gehuisvest zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin en VIVA! Zorggroep. De komst van de apotheek in Zilverzand is hierop een logische aanvulling en vergroot de kwaliteit van het voorzieningenniveau in de buurt en het winkelcentrum.

In de begane grond-ruimte konden semi-commerciële en maatschappelijke functies gehuisvest worden. Ontwikkelaar Biesterbos zocht naar een invulling die geen overlast zou geven voor de bewoners van Zilverzand en die tevens toegevoegde waarde kon bieden aan het concept Geesterhage. "Aan de Geesterduinweg 42 hebben we jarenlang naar genoegen onze apotheek gehad. Echter lagen hier beperkingen qua indelingsmogelijkheden. Vooral de privacy kwam in het gedrang. Ook werd het tijd voor een grondige renovatie. Door te kiezen voor de nieuwe locatie kunnen we alle gewenste aanpassingen van meet af aan aanbrengen en kunnen we genieten van de voordelen van nieuwbouw. We zijn nu volop bezig met de verdere uitwerking van onze plannen. Medio 2018 verwachten we onze deuren te kunnen openen in gebouw Zilverzand", aldus de heer R. Muller van Apotheek Geesterduin.

Bron en foto: Biesterbos Limmen

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00