Kom allemaal om 18:00 uur naar de opening van Bakkum Bruist bij de Oude Keuken. Vlnr: Melanie Goudsblom, Hanna Looye, Ruth Stocker, Maarten Neve, Mireille Pieters en Remy Vels
Kom allemaal om 18:00 uur naar de opening van Bakkum Bruist bij de Oude Keuken. Vlnr: Melanie Goudsblom, Hanna Looye, Ruth Stocker, Maarten Neve, Mireille Pieters en Remy Vels Foto: aangeleverd

Bakkum bruist voor de tweede keer deze zaterdag

Algemeen Bakkum

Het begint al aardig te bruisen in Bakkum. De gesprekken op straat gaan steeds vaker over de tweede editie van Bakkum Bruist, komende zaterdag (9 september), waarbij iedereen van harte welkom is.

Saamhorigheid
Mireille Pieters, één van de initiatiefnemers, herhaalt ?wat het doel is van Bakkum Bruist. "We willen net als vorig jaar diverse bewoners verbinden, waardoor het saamhorigheidsgevoel in Bakkum wordt versterkt. Het is een intiem feest voor en door de bewoners, waar natuurlijk ook de bewoners uit de nabijgelegen plaatsen van harte welkom zijn. Bakkum Bruist organiseren we natuurlijk niet alleen, we hebben wederom veel hulp gehad van onze ?ambassadeurs in de straten, vrijwilligers en onze sponsors. En ?we hopen natuurlijk dat de bewoners, net zoals vorig jaar, het evenement weer volop omarmen."

Programma
Het programma ziet er iets anders uit dan vorig jaar. De bedoeling is dat de bewoners van Bakkum overdag alvast hun straten en voortuinen gezellig maken. Vanaf 16:30 uur zijn alle kinderen welkom op het plein van de Duinrandschool om daar, naast hun eigen straat, hun mooiste stoepkrijttekening te maken. Voor zowel de mooiste krijttekening ?op de Duinrandschool, als in hun eigen straat, kunnen de kinderen een prijs winnen. Mireille: "We vragen aan de kinderen of ze overdag van hun tekening in hun eigen straat een foto willen maken en willen sturen naar onze Facebookpagina.  Op de Duinrandschool beoordeelt een jury de tekeningen van de kinderen. En voor de krijtjes wordt gezorgd!" Om 18:00 uur nodigt de organisatie iedereen uit bij de Oude Keuken. Daar wordt Bakkum Bruist 2017 feestelijk geopend en reikt de jury de prijzen uit voor de mooiste stoepkrijttekeningen aan de kinderen. Daarna kan het bruisen echt gaan beginnen in de eigen straat of door een wandeling in het dorp.

De Straatprijs
De jury rijdt in een speciale auto vanaf 20:00 uur rond door het dorp op zoek naar de gezelligste straat met de leukste talenten in Bakkum en waar de saamhorigheid het grootst is. Dit jaar bestaat de jury uit Bert van der Galiën, bewoner uit Bakkum, hij noemt zichzelf al jaren de burgemeester uit Bakkum, de heer Bertil Boers de nieuwe directeur van de Cunera. Voor Bertil een unieke kans om zo kennis te maken en met ons dorp verbinding te krijgen, en onze burgemeester Toon Mans. Om 22:00 uur verzamelt iedereen zich op het pleintje bij Fase Fier/Apicius/De Klomp en maakt de jury de winnende straat bekend. "Er melden zich steeds meer initiatieven en talenten aan. Zo fijn om te zien dat elke straat met elkaar bezig is om er een feestje van te maken. En natuurlijk is er voor de meest bruisende straat ook dit jaar een straatprijs te verdienen." laat Mireille Pieters weten. "Een borrel met de hele straat bij Fase Fier, zodat buurtbewoners ook na Bakkum Bruist elkaar nog beter leren kennen".

Voor het volledige programma en het laatste nieuws kunt u kijken op de Facebookpagina van Bakkum Bruist.

Nog een verzoek van de organisatie, kom lopend of met de fiets.

Bron en foto: Bakkum Bruist

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57